Connect with us

Video

VIDEO: Ponte Vecchio – Podul Vechi din Florenta. Ghid turistic japonez!

Published

on

Ponte Vecchio sau Podul Vechi este cel mai vechi si mai faimos pod peste raul Arno, precum si singurul pod florentin ce a supravietuit celui de-al doilea razboi mondial. Acest lucru ar fi fost din cauza unui ordin expres al lui Hitler. Accesul la Ponte Vecchio a fost, totusi, obstructionat de distrugerea cladirilor de la ambele capete, care au fost reconstruite ulterior utilizand o combinatie de design original si modern.

Podul, amplasat in portiunea cea mai stramta a raului Arno, in locul unde se crede ca a fost construit un pod inca din timpul romanilor, cand via Cassia traversa raul in acest punct.Ponte Vecchio a fost construit in 1345 de Taddeo Gaddi si este caracterizat de magazinele ce par sa “atarne” pe lateralele podului. Aceste magazine au fost ocupate de macelari pana in secolul al XVI-lea, cand Cosimo I s-a mutat in palatul Pitti de peste rau. Acesta nu suporta mirosul degajat si i-a alungat pe macelari, locul lor fiind luat de mesterii aurari si argintari.

Ponte Vecchio de astazi este format din trei arcade segmentate: arcada principala are o lungime de 30 de metri, iar cele doua arcade laterale au fiecare o lungime de 27 de metri. Inaltimea arcadelor este cuprinsa intre 3,5 si 4, 4 metri.

In scopul de a conecta Palazzo Vecchio (azi Primaria Florentei) cu Palazzo Pitti, in 1565 Cosimo I de Medici a ordonat constructia celebrului Coridor Vasari deasupra podului.

Continue Reading

Video

Torre dei Lamberti – Momentul meu de gratie a fost la Verona

Published

on

Torre dei Lamberti este un turn înalt de 84 de metri din Verona. Construcția turnului a început în anul 1172 de familia Lamberti. Inițial turnul avea o înălțime de 37 de metri. Nu există date până acum despre motivul acestei construcții și este, de asemenea, foarte dificil să se găsească informații despre familia Lamberti, care a fost exilată din oraș.

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.