Connect with us

Video

VIDEO: Florența / Firenze / Florence / フィレンツェ / 23 September 2018

Published

on

Florenta este un oras turistic, atragand milioane de oameni din toate colturile lumii datorita multitudinii de atractii turistice si obiective istorice pe care le detine.

Centrul istoric al Florenței atrage anual milioane de turiști și a fost declarat de UNESCO Patrimoniu mondial în 1982. Orasul a fost de asemenea nominalizat, potrivit unui studiu din 2007, ca cea mai dorita destinatie turistica din lume.

Florența este probabil ultimul oraș conservat al Renașterii din lume și este considerat de mulți ca fiind capitala italiană a artei. Acesta a fost locul de naștere sau de domiciliu a numeroase personalități istorice marcante, cum ar fi: Dante, Boccaccio, Leonardo da Vinci, Amerigo Vespucci, Botticelli, Niccolò Machiavelli, Brunelleschi, Michelangelo, Donatello, Galileo Galilei, Catherine de’ Medici, Antonio Meucci, Guccio Gucci, Salvatore Ferragamo, Roberto Cavalli, Florence Nightingale și Emilio Pucci.

Ce-ar trebui sa nu ratezi intr-o calatorie la Florenta:– Basilica di Santa Maria del Fiore (Domul din Florenta) este principala biserica din Florenta, Italia. Construirea Domului din Florenta a inceput in 1296, sub indrumarea lui Arnolfo di Cambio. Ulterior, in 1436, planul Domului a fost completat de Filippo Brunelleschi. Complexul arhitectonic, constituit din Dom, clopotnita si baptisteriu, se afla la doar cateva strazi de Piazza della Signoria si raul Arno, si la mai putin de 20 de minute de mers pe jos, spre est, de la gara.In timpul indelungatei sale istorii, aceasta catedrala a fost sediul Consiliului din Florenta (1439), locul in care a predicat Girolamo Savonarola si unde a fost ucis Medici Giuliano di Piero.

– Ponte Vecchio sau Podul Vechi este cel mai vechi si mai faimos pod peste raul Arno, precum si singurul pod florentin ce a supravietuit celui de-al doilea razboi mondial.
Magazinele de pe Ponte Vecchio, Coridorul Vasari și Muzeul din Coridorul Vasari sunt obiective turistice pe care trebuie să nu le ratezi.

– Palazzo Vecchio este vechea primarie a orasului Florenta. La intrare se afla o copie a statuii lui David apartinand lui Michelangelo. In interiorul Palazzo Vecchio puteti admira colectii de sculpturi si picturi renascentiste, o serie de picturi murale realizate de Giorgio Vasari.

Cladirea asemanatoare cu o fortareata a fost construita in ani 1299 – 1302, dupa planurile lui Arnolfo di Cambio, maestrul gotic al orasului Florenta.

Palazzo Vecchio a fost resedinta guvernelor republicane florentine.

– Piazzale Michelangelo este o piateta construita pe varful unui deal de unde aveti vederi panoramice asupra orasului Florenta.

Piazzale Michelangelo i-a fost dedicata marelui sculptor renascentist Michelangelo, si gazduieste copii ale unora dintre lucrarile sale gasite in afara Florentei: David si cele patru alegorii ale Capelei Medici din San Lorenzo. Aceste copii sunt realizate din bronz, in timp ce originalele sunt toate in marmura alba.\

– Lăsând la o parte semnificaţia sa arhitecturală şi culturală, Basilica Santa Croce este în mare măsură şi în principiu renumită datorită faptului că multe personalităţi reputate ale Italiei sunt îngropate aici, precum Michelangelo, Machiavelli, Rossini, Galileo Galilei, Giovanni Gentile şi Guglielmo Marconi. În Santa Croce se află şi sarcofagul lui Dante, însă vizitatorii ar trebui să reţină că acesta este gol.

– Palazzo Pitti este un vast palat renascentist . Este situat pe partea de sud a râului Arno, la mică distanță de Ponte Vecchio. Partea principală a palatului datează din 1458 și a fost inițial reședința din oraș a lui Luca Pitti, un ambițios bancher florentin.

În prezent, Palazzo Pitti se afirmă prin reputaţia sa ca fiind al doilea cel mai valoros complex de galerii de artă şi muzee după Galeria Uffizi cu care, de altfel, este legată prin renumitul Coridor Vasari via Ponte Vecchio (Podul Vechi)

– Mercato Nuovo este o piață situată în centrul istoric al orașului. Cel mai râvnit monument de aici este Fontana del Porcellino (Fântâna Porcului). Circulă ideea că toți cei care ating nasul porcului vor mai veni în Florența, de aceea turiștii nu se feresc să pună o monedă în gura porcului și să îl atingă.

– Piazza della Repubblica, construita in secolul al 19-lea, creaza un contrast interesant cu centrul istoric al orasului ce o inconjoara, plin de alei inguste si cladiri vechi de multe secole. Singurul lucru care a supravietuit in aceasta piata este Colonna dell’Abbondanza (Columna Abundentei). Statuia din varful columnei, simbolizeaza abundenta si este o replica din secolul 20 a unei statui din secolul al 18-lea a lui Giovanni Battista Foggini.

Piazza della Signoria a fost creata in secolul al 13-lea si a devenit cea mai importanta piata din Florenta datorita faptului ca se afla in apropiere de Palazzo Vecchio si Palatul Uffizi. Piata este aproape un muzeu in aer liber de sculptura si multe dintre statuile de aici aduc aminte turistilor de istoria bogata a Florentei. Cea mai cunoscuta statuie din piata este David, opera lui Michelangelo, una dintre capodoperele sculpturii renascentiste. Statuia a fost creata in 1504 pentru orasul Florenta si a fost amplasata chiar in fata la Palazzo Vecchio. In 1873 statuia a fost inlocuita de o replica, originalul gasindu-se acum la Galleria dell’Accademia.

Video

Ce să vizitezi în Bologna: Fântâna lui Neptun

Published

on

Sirene care aruncă apă înconjoară o fântână din sec. XVI, pe care se află figura de bronz a lui Neptun.

Adresă: Piazza del Nettuno, 40124 Bologna BO

Artiști: Giambologna, Tommaso Laureti

Arhitect: Bartolomeo Ammanati

Înălțime: 3,2 m

Provincie: Bologna

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.