Home » Bacau: Explozie puternica intr-un bloc de pe strada Martir Horea. VIDEO

Bacau: Explozie puternica intr-un bloc de pe strada Martir Horea. VIDEO

O explozie urmata de un incendiu s-a produs, in aceasta dimineata, in jurul orei 10.15, intr-un bloc de patru etaje din municipiul Bacau.
Conform reprezentantilor ISU Bacau, doua persoane au fost gasite sub daramaturile plafonului care s-a prabusit de la etajul 1 la parter.

Deflagratia a afectat scara A, parterul si etajul intai al blocului. Cinci apartamente au fost afectate foarte rau de explozie, doua locuinte fiind distruse in totalitate.

Reprezentantii ISU au mai spus ca, in urma exploziei, bransamentul de gaze a fost aruncat in aer, astfel ca deconectarea de la reteaua de gaze a fost facuta cu intarziere pentru ca echipele de interventie au fost nevoite sa inchida gazele dintr-o alta zona.

Primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a declarat pentru stirileprotv.ro ca, din primele informatii, se pare ca explozia s-ar fi produs din cauza unei centrale de apartament – in ciuda faptului ca blocul a fost verificat de EON Gaz in luna august a acestui an.

Cu toate acestea, locatari din blocul afectat de explozie sustin ca se simtea miros de gaze pe scara blocului de cateva saptamani.

Din cauza deflagratiei, scara de bloc in care se aflau 16 apartamente, nu mai poate fi locuita, astfel ca locatarii vor fi mutati intr-un camin, unde primaria le asigura cazare si masa.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, sublocotenent Andrei Grecu, a declarat pentru stirileprotv.ro ca, in jurul orei 11.00, pompierii au reusit sa lichideze incendiul izbucnit in urma exploziei, iar blocul a fost debransat de la reteaua de gaze.

Conform ISU Bacau, in prezent nu mai exista pericol de producere a unei alte explozii. Toate familiile din scara afectata de incendiu si explozie au fost evacuate.

Explozia s-a produs la parterul blocului si este posibil sa fi fost afectata si structura de rezistenta a blocului, in conditiile in care s-au daramat peretii unor apartamente si au fost avariate si masini parcate in fata blocului respectiv.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.