Home » Sport » Gimnastica » Sandra Izbaşa va concura la Europene

Sandra Izbaşa va concura la Europene

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin Octavian Bellu a declarat, vineri, că gimnasta Sandra Izbaşa, accidentată luna trecută la genunchi, a făcut progrese în recuperare şi va fi aptă de Campionatele Europene.

“Sandra este încă în recuperare, dar participă la antrenamente, cu progrese foarte bune. Dacă va menţine acest ritm de progres, nu are cum să nu fie aptă de Europene, chiar înainte cu o perioadă semnificativă. O lăsăm să facă paşii firesc spre recuperarea completă, iar în acest moment lucrează bine. Mai sunt două luni până la Europene, nu trebuie să ne grăbim”, a declarat, pentru Mediafax, Octavian Bellu. Antrenorul coordonator al lotului de gimnastică a adăugat: ” În funcţie de aparatul la care lucrează, Sandra se apropie din ce în ce mai mult de forma sa obişnuită. La paralele, de exemplu, unde nu îi este solicitat aşa de mult genunchiul la care a fost accidentată, recuperarea este de aproximativ 90 la sută. Lucrează bine şi la sol, sărituri şi bârnă, cu menţinea că aterizările le face pe material moale, pentru protecţie. Sandra nu va mai avea timpul fizic, pentru a participa la concursuri de testare, dar nici nu cred că s-ar pune problema în mod deosebit. Are experienţă şi concursuri în picioare”.

Echipa feminină se pregăteşte pentru participarea la Campionatele Europene, programate în Belgia, la Bruxelles, în perioada 9-13 mai.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.