Home » Noutati » Florin Piersic împlineşte 80 de ani pe 27 ianuarie

Florin Piersic împlineşte 80 de ani pe 27 ianuarie

Actorul Florin Piersic va fi aniversat, miercuri, pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, la împlinirea vârstei de 80 de ani, printr-un spectacol intitulat “Nu-ntreba câţi ani am”, pentru care s-au epuizat toate biletele, conform MEDIAFAX.

Daniela Plopeanu, reprezentant al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, a declarat, marţi, presei, că va avea loc un spectacol aniversar dedicat lui Florin Piersic.

“Spectacolul aniversar «Nu-ntreba câţi ani am», pentru care s-au vândut deja de câteva zile toate biletele, va avea loc, miercuri, de la ora 18.30, la Opera Naţională din Cluj-Napoca şi va debuta cu o suită scenică din concertul «Peer Gynt», pe muzica lui Edvard Grieg. Pe fundalul acesteia, Florin Piersic va interpreta un text din piesa cu acelaşi nume, scrisă de Henrik Ibsen. Cea de-a doua parte a evenimentului este dedicată exclusiv actorului Florin Piersic şi va reprezenta o surpriză atât pentru public, cât şi pentru organizatori. Se numeşte «Florin…pur şi simplu», iar actorul va fi singur pe scenă. Nu ştim cât va dura acest moment”, a spus Plopeanu.

După petrecerea de la Opera din Cluj, Florin Piersic va pleca la Bucureşti, unde pe 1 februarie, o să susţină cea de-a 1.000-a reprezentaţie cu spectacolul “Străini în noapte”, după cum a precizat actorul, în interviul MEDIAFAX.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care “Mihai Viteazul”, “Drumul oaselor”, “Pintea”, “Columna”, dar şi în piese de teatru.

Florin Piersic spune că va juca în continuare, pentru că îşi trăieşte viaţa cu speranţă. “Eu am un cuvânt pe care-l iubesc, se numeşte speranţă. Trăiesc cu speranţă”, spune artistul.

Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.