Home » Muzica » Dolores O’Riordan, solista trupei The Cranberries, a murit în urma unei supradoze de Fentanyl

Dolores O’Riordan, solista trupei The Cranberries, a murit în urma unei supradoze de Fentanyl

Decesul cântăreţei Dolores O’Riordan, solista trupei The Cranberries, pe 15 ianuarie, ar fi fost cauzat de o supradoză de fentanil, un analgezic opioid folosit ca anestezic şi în tratarea durerilor cronice, medicament care i-a provocat moartea şi artistului Prince, în aprilie 2016, scrie voici.fr.

Publicaţia Santa Monica Obser­ver scrie, citând o sursă din poliţia londoneză, că artista a murit din cauza unei supradoze de fentanil. Acest medicament a fost găsit de poliţie chiar lângă patul din camera de hotel unde artista a fost găsită moartă, scrie Mediafax.

În aprilie 2016, Prince a murit din cauza unei supradoze accidentale din acelaşi medicament.

Pe 15 ianuarie, Dolores O’Rior­dan a fost găsită decedată în camera unui hotel din Londra, oraş în care se afla pentru o sesiune de înregistrări. Artista avea 46 de ani.

Fentanilul este un analgezic opioid, sintetizat in anii 1950 in Belgia de catre Paul Janssen, cu o potenta analgezica de aproximativ 80 ori mai mare decat morfina.A fost introdus in practica medicala in anii 1960 ca anestezic intravenos sub denumirea “Sublimaze”. Acest narcotic sintetic este folosit ca analgezic in procedurile chirurgicale datorita efectelor adverse minime la nivel cardiac.

Fentanilul este mai periculos decat heroina avand o actiune mai energica decat aceasta; el poate induce rapid stopul respirator si de aceea consumatorii pot fi gasiti pe strada cu seringile cu care s-au injectat in brat.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.