Connect with us

Cinema

Gambitul damei (The Queen’s Gambit), în top 10 cele mai urmărite seriale de pe Netflix

Published

on

Miniseria „Gambitul damei”, este bazat pe un roman al lui Walter Tevis din 1983, și spune povestea lui Beth Harmon, o fată care a rămas fără părinți și, astfel, ajunge la orfelinat. Aici descoperă pentru prima oară șahul și ajunge să aibă chiar o obsesie pentru acest joc. 

Ajutată de medicamente care dau halucinații, Beth, interpretată de Isla Johnston, apoi Anya Taylor-Joy, ajunge să proiecteze cu ajutorul minții, în tavan, tabla de șah. De aici începe povestea ei, de la pasiunea pe care a dezvoltat-o pentru șah, într-un subsol. Acțiunea se desfășoară între anii 1950 – 1960, în timpul în care femeile erau desconsiderate, mai ales în lumea șahului, despre care se spunea că este doar pentru bărbați. Harmon reușește să înfrângă aceste bariere puse de societate și ajunge să participe la cele mai mari concursuri de șah. Miniseria “Gambitul damei” este disponibilă pe Netflix și are 7 episoade. 

Cinema

Jim Carrey a recunoscut că Renee Zellweger a fost dragostea vieții lui

Published

on

În vârstă de 58 de ani, Jim Carrey a recunoscut că o câștigătoare de Oscar a fost „cu adevărat specială pentru el”. Dezvăluirea a fost făcută în timpul unui interviu cu Howard Stern pe Sirius XM.

Jim Carrey a recunoscut, la peste două decenii de la relația pe care au avut-o, că fosta sa iubită, Renee Zellweger, a fost „dragostea vieții lui”.

Jim și Renee au format un cuplu în timpul filmărilor pentru “Me, Myself & Irene” și s-au despărțit în 2000. În biografia sa, “Amintiri și dezinformare”, comediantul a detaliat legătura lor: „Este adevărat. A fost specială pentru mine, foarte specială. Cred că încă este minunată.”

Continue Reading

DIVERSE

Sport

Facebook

NASA

TOP 5 VIZUALIZARI