Connect with us

Cinema

Emma Mackey, vedeta serialului Sex Education, o va juca pe Emily Brontë

Published

on

Actrita Emma Mackey, cunoscută din serialul „Sex Education’, va juca rolul lui Emily Brontë într-un film biografic intitulat „Emily’, concentrat pe viața autoarei celebrului roman „La răscruce de vânturi’.

Filmul reprezintă debutul în regie al actriței Frances OConnor („Familia din Mansfield Park’, „Madame Bovary’, „Inteligență artificială’, „Mr. Selfridge’), care este și autoarea scenariului, iar distribuția este în mare parte stabilită.

Emily Brontë, cea mai precoce, rebelă, timidă și singuratică dintre surorile Brontë va fi jucată de Emma Mackey, Joe Alwyn („Favorita’, „Mary, regina Scoției’) va fi bărbatul de care aceasta se îndrăgostește, Emily Beecham („Ave, Caesar!’) va fi la fel de celebra ei soră, Charlotte Brontë, autoarea binecunoscutului roman „Jane Eyre’, iar Fionn Whitehead („Dunkirk’) va fi fratele lor, Branwell Brontë.

Emma Mackey si Asa Butterfield

Emily Bronte a fost romanciera, poeta si scriitoare engleza, cunoscuta mai ales pentru unicul ei roman,”La rascruce de vanturi”, un roman clasic al literaturii engleze. A trait intre anii 1818 si 1848 si a publicat sub pseudonimul andogin: Ellis Bell. In 1838, Emily a inceput sa lucreze in calitate de guvernanta la Academia Miss Patchett la scoala Law Hill, linga Halifax, plecind dupa aproximativ sase luni din cauza imbolnavirii. In 1846 a publicat un set de colectii de poezii, cunoscute sub numele de “poeziile lui Currer, Ellis, si Acton Bell”. Sanatatea lui Emily, la fel ca si a surorilor sale, slabea din ce in ce mai mult din cauza climei. Ea a racit in timpul inmormintarii fratelui sau, ceea ce a dus la tuberculoza. Refuzind ajutorul medical, Emily Bronte a decedat la 19 Decembrie 1848.

Cinema

Angelina Jolie, ambasador ONU, a ajuns în Ucraina

Published

on

Actriţa Angelina Jolie a fost surprinsă, sâmbătă, într-o cafenea din Liov. Vedeta a sprijinit Ucraina încă de la începutul războiului și a cerut lumii să îi ajute pe refugiați, potrivit Dailymail.

În urmă cu o lună, Angelina Jolie a fost la Roma, unde a vizitat copii ucraineni internați într-un spital local.  Din anul 2001, Angelina Jolie este ambasadorul bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați.

Video aici…

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.