Connect with us

Biografii

Biografie Tom Ellis

Published

on

Tom Ellis, pe numele complet Thomas John Ellis, care s-a născut la data de 17.11.1978, este un actor galez din Cardiff, Țara Galilor, Marea Britanie. El s-a făcut remarcat pentru rolul lui Gary Preston din sitcomul Miranda (2009-2015) și pentru rolul Lucifer Morningstar din seria americană de televiziune Lucifer (2016-2020).

Părinții săi sunt Marilyn Jean, născută Hooper, și Christopher John Ellis. Are trei surori. Tatăl lui, surorile și unchiul său, Robert Ellis, director al Colegiului Regent’s Park din Oxford, la care a participat și tatăl său, sunt toți baptiști. Ellis a urmat Școala High Storrs din Sheffield și a cântat din corn francez în orchestra City of Sheffield Youth. A urmat studii de dramă la Conservatorul Regal din Scoția, anterior Royal Academy of Music and Drama. Rolurile notabile ale lui Ellis includ Gary Preston în emisiunea de televiziune Miranda, difuzată de BBC, împreună cu Miranda Hart, din 9 noiembrie 2009 până în 1 ianuarie 2015; Justyn în No Angels,Thomas Milligan în seria BBC, un program de televiziune științifico-fantastic, Doctor Who. În iulie și august 2009, Ellis a jucat în teatru de comedie ITV cu Fay Ripley. De asemenea, a fost distribuit ca detectiv inspector Bland în Poirot-ul lui Agatha Christie. A jucat ca medic de la Hollywood în seria Rush din SUA. În 2011, el a jucat rolul Mark Etches în drama britanică The Fades. În februarie 2015, Ellis a fost distribuit în rolul Lucifer Morningstar din drama de televiziune, Fox Lucifer, bazată pe comedia cu același nume, care a avut premiera la 25 ianuarie 2016. Spectacolul a fost reînnoit de Netflix pentru un al patrulea sezon, care a fost lansat la 8 mai 2019. În planul vieții private, Ellis are fiică, Nora, născută în 2005, cu fosta iubită, Estelle Morgan.

Ellis a fost prima dată căsătorit cu actrița Tamzin Outhwaite, cu opt ani mai în vârstă ca el, din 2006 până în 2014. În iunie 2008, ea a dat naștere primei fiice, Florence Elsie. 

Pe 25 decembrie 2008, cuplul a apărut pe jocul ITV All-Star Mr. & Mrs. Christmas Special. Cea de a doua fiică a lor, Marnie Mae, s-a născut în august 2012. La 29 august 2013, un purtător de cuvânt al cuplului a declarat că s-a separat, iar Outhwaite a intentat divorț în luna următoare. 

La data de 01.06.2019, Ellis s-a căsătorit cu producătoarea de televiziune, Meaghan Oppenheimer. Sprijină clubul de fotbal din Sheffield. Este bun prieten cu James McAvoy. Îi place să joace golf. 

Biografii

BIOGRAFIE Emily Bett Rickards

Published

on


Emily Bett Rickards (născută la 24 iulie 1991) este o actriță canadiană, cunoscută pentru interpretarea lui Felicity Smoak în serialul de televiziune CW Arrow.

Rickards s-a născut și a crescut în Columbia Britanică (Canada). Si-a inceput cariera la o vârstă fragedă, participând la cursuri de teatru muzical și de dans, cu speranța de a se apuca mai târziu de actorie. A absolvit devreme liceul și a urmat școala de film din Vancouver, finalizând programul Acting Essentials. După finalizarea programului, a studiat la Alida Vocal Studio din Vancouver.

Rickards a apărut în videoclipul single-ului Nickelback “Never Gonna Be Alone” în 2008 și, după unele roluri minore, a fost distribuitâ ca Felicity Smoak în serialul TV Arrow în 2012, care se bazează pe personajul DC Comics Green Arrow. A semnat inițial doar pentru aparitia intr-un singur episod, insa chimia ei cu starul serialului, Stephen Amell, cuplat cu reacția pozitivă a fanilor, precum și cu glumele ei sarcastice au condus la distribuirea ei în toate episoadele primului sezon și apoi s-a impus ca unul din personajele principale pentru restul de 7 sezoane. Vorbind în 2013 despre această decizie, producătorul executiv al Arrow, Marc Guggenheim, a declarat că „am fost foarte norocoși că am distribuit-o pe Emily Rickards, care  a luminat ecranul.”
Totusi, Emily Bett Rickards a renuntat să o mai joace pe Felicity în martie 2019, înainte de a fi transmis finalul sezonului 7. În noiembrie 2019, Rickards a fost confirmată ca o stea invitată pentru finalul seriei Arrow.

Rickards a fost nominalizată la mai multe premii Teen Choice și Leo pentru rol, iar în 2016, portretizarea personajului a fost plasată pe locul 15 într-o listă cu 50 de personaje feminine preferate, într-un sondaj al profesioniștilor de la Hollywood realizat de The Hollywood Reporter.

A jucat același personaj (Felicity Smoak) în cinci serii diferite: Arcasul (2012), The Flash (2014), Vixen (2015), Supergirl (2015) și Legends of Tomorrow (2016) și a fost vocea personajul din seria web animată Vixen.

Alte filme cu Emily Bett Rickards:
RAGs (2020) – Tina Nightly
Funny Story (2018) – Kim Trailer
Slumber (2018) – Stevens
The Clinic (2018) – Stevens
Axis (2017) – Caitlin (voice)
Paranormal Solutions Inc. (2016) – Genevieve Kreme (8 episodes, 2016)

Continue Reading

DIVERSE

Sport

Facebook

NASA

TOP 5 VIZUALIZARI