Connect with us

Biografii

Biografie Tom Ellis

Published

on

Tom Ellis, pe numele complet Thomas John Ellis, care s-a născut la data de 17.11.1978, este un actor galez din Cardiff, Țara Galilor, Marea Britanie. El s-a făcut remarcat pentru rolul lui Gary Preston din sitcomul Miranda (2009-2015) și pentru rolul Lucifer Morningstar din seria americană de televiziune Lucifer (2016-2020).

Părinții săi sunt Marilyn Jean, născută Hooper, și Christopher John Ellis. Are trei surori. Tatăl lui, surorile și unchiul său, Robert Ellis, director al Colegiului Regent’s Park din Oxford, la care a participat și tatăl său, sunt toți baptiști. Ellis a urmat Școala High Storrs din Sheffield și a cântat din corn francez în orchestra City of Sheffield Youth. A urmat studii de dramă la Conservatorul Regal din Scoția, anterior Royal Academy of Music and Drama. Rolurile notabile ale lui Ellis includ Gary Preston în emisiunea de televiziune Miranda, difuzată de BBC, împreună cu Miranda Hart, din 9 noiembrie 2009 până în 1 ianuarie 2015; Justyn în No Angels,Thomas Milligan în seria BBC, un program de televiziune științifico-fantastic, Doctor Who. În iulie și august 2009, Ellis a jucat în teatru de comedie ITV cu Fay Ripley. De asemenea, a fost distribuit ca detectiv inspector Bland în Poirot-ul lui Agatha Christie. A jucat ca medic de la Hollywood în seria Rush din SUA. În 2011, el a jucat rolul Mark Etches în drama britanică The Fades. În februarie 2015, Ellis a fost distribuit în rolul Lucifer Morningstar din drama de televiziune, Fox Lucifer, bazată pe comedia cu același nume, care a avut premiera la 25 ianuarie 2016. Spectacolul a fost reînnoit de Netflix pentru un al patrulea sezon, care a fost lansat la 8 mai 2019. În planul vieții private, Ellis are fiică, Nora, născută în 2005, cu fosta iubită, Estelle Morgan.

Ellis a fost prima dată căsătorit cu actrița Tamzin Outhwaite, cu opt ani mai în vârstă ca el, din 2006 până în 2014. În iunie 2008, ea a dat naștere primei fiice, Florence Elsie. 

Pe 25 decembrie 2008, cuplul a apărut pe jocul ITV All-Star Mr. & Mrs. Christmas Special. Cea de a doua fiică a lor, Marnie Mae, s-a născut în august 2012. La 29 august 2013, un purtător de cuvânt al cuplului a declarat că s-a separat, iar Outhwaite a intentat divorț în luna următoare. 

La data de 01.06.2019, Ellis s-a căsătorit cu producătoarea de televiziune, Meaghan Oppenheimer. Sprijină clubul de fotbal din Sheffield. Este bun prieten cu James McAvoy. Îi place să joace golf. 

Biografii

BIOGRAFIE Anya Taylor-Joy

Published

on

Anya Taylor-Joy, pe numele complet Anya Josephine Marie Taylor-Joy, s-a născut la data de 16.04.1996, în Miami, Florida, fiind cea mai mică dintre cei șase copii. Mama ei este afro-spaniolă-engleză, fotograf și designer de interior, iar tatăl ei este scoțian-argentinian. Ea și-a trăit întreaga viață între Argentina și Anglia. Tatăl ei era un bancher internațional. A fost crescută în Argentina până la vârsta de șase ani, apoi s-a mutat la Londra, unde familia locuia în Victoria. Și-a dorit să fie actriță și, mai întâi, a fost dansatoare de balet, apoi, model. La 14 ani și-a folosit economiile pentru a se muta la New York, iar la 16 ani a părăsit școala pentru a face actorie.

Anya Taylor-Joy este una din revelaţiile cinematografiei americane, după ce a debutat în filmul horror “The Witch” (2015) şi a jucat în lungmetrajul lui M. Night Syamalan “Split” (2016).
Cu origini spaniole şi engleze din partea mamei şi scoţiano-argentiniene din partea tatălui, tânăra actriţă a fost văzută recent în “Glass” (2019), o continuare a filmului “Split”, dar şi în serialul “Peaky Blinders” şi în noul film din seria X-Men “The New Mutants”.
Ea a obținut aprecieri pozitive pentru performanța dîn miniseria Netflix “The The Queen’s Gambit / Gambitul damei” (2020). A fost premiată în 2017 cu Trophée Chopard la Festivalul de Film de la Cannes și a fost nominalizată la BAFTA Rising Star Award.
Actriţa Anya Taylor-Joy va prelua ştafeta de la Charlize Theron şi va interpreta personajul Furiosa într-un prequel al filmului “Mad Max: Fury Road” (2015), pe care îl pregăteşte regizorul George Miller. Filmul va spune povestea originilor Furiosei, înainte ca ea sa facă echipă cu personajul Max Rockatansky (jucat de Tom Hardy) în “Mad Max: Fury Road”.

FOTO: INSTAGRAM

Continue Reading

DIVERSE

Sport

Facebook

NASA

TOP 5 VIZUALIZARI