Connect with us

Biografii

Biografie Emma Mackey

Published

on

Emma Margaret Tachard-Mackey, cunoscută profesional ca Emma Mackey, este o actriță franco-britanică ajunsă recent în lumina reflectoarelor după ce a apărut în seria originală Netflix „Sex Education”. În acest serial de televiziune web de comedie-dramă, Mackey joacă rolul rebelei Maeve Wiley.

Ambițioasă și hotărâtă de la o vârstă fragedă, Mackey a decis destul de devreme să urmeze o carieră ca actriță.

A început cariera în 2016, după ce a apărut într-un film de televiziune. În câțiva ani, ea a reușit să apară ca una dintre cele mai importante actrițe tinere din industria TV europeană.

După ce a studiat teatrul la Universitatea din Leeds (2013-2016), Emma Mackey a lucrat pentru scurt timp ca model pentru AIDA Shoreditch’s Summer Collection, un brand de îmbrăcăminte de top din Anglia, înainte de a se aventura în actorie.

Mackey a apărut într-un film de televiziune horror intitulat „Badger Lane” în 2016. Filmul TV, regizat de Shay Nicole Collins, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Premiile Asociației Naționale a Televiziunii din 2016. A primit recenzii foarte pozitive din partea criticilor și a fost lăudata pentru interpretarea sa creativă.

În 2018, Mackey a obtinut unul dintre rolurile principale din seria originală Netflix „Sex Education”. Ea o interpreteaza pe Maeve Wiley în serialul britanic de televiziune de comedie, care a fost creat de Laurie Nunn.

Serialul a difuzat pentru prima dată pe 11 ianuarie 2019 în aplicația de streaming video Netflix și a avut un succes destul de mare.

Povestea se învârte în jurul a trei personaje principale interpretate de Asa Butterfield, Gillian Anderson și Emma Mackey. Mackey interpretează personajul unei „fete rele”, care este un proscris social in serial.

Personajul ei face echipă cu prietenul ei Otis Milburn (interpretat de Asa Butterfield) pentru a înființa o clinică care ar trebui să se ocupe de diverse probleme ciudate și incomode ale colegilor lor.

Emma Margaret Tachard-Mackey s-a născut pe 4 ianuarie 1996, în Le Mans, Franța, dintr-o mamă britanică și un tată francez. Mackey a crescut în Franța și și-a luat bacalaureatul la Nantes, după care s-a mutat în Marea Britanie. S-a înscris la Universitatea din Leeds pentru a studia teatru și a regizat piese de teatru pentru grupul de teatru al universității.

Este cunoscut faptul că Emma este implicată în sport, nu consuma carne și nu poartă haine din piele naturală și blană, fiind vegetarian vegan.

FOTO: Instagram

Biografii

BIOGRAFIE Emily Bett Rickards

Published

on


Emily Bett Rickards (născută la 24 iulie 1991) este o actriță canadiană, cunoscută pentru interpretarea lui Felicity Smoak în serialul de televiziune CW Arrow.

Rickards s-a născut și a crescut în Columbia Britanică (Canada). Si-a inceput cariera la o vârstă fragedă, participând la cursuri de teatru muzical și de dans, cu speranța de a se apuca mai târziu de actorie. A absolvit devreme liceul și a urmat școala de film din Vancouver, finalizând programul Acting Essentials. După finalizarea programului, a studiat la Alida Vocal Studio din Vancouver.

Rickards a apărut în videoclipul single-ului Nickelback “Never Gonna Be Alone” în 2008 și, după unele roluri minore, a fost distribuitâ ca Felicity Smoak în serialul TV Arrow în 2012, care se bazează pe personajul DC Comics Green Arrow. A semnat inițial doar pentru aparitia intr-un singur episod, insa chimia ei cu starul serialului, Stephen Amell, cuplat cu reacția pozitivă a fanilor, precum și cu glumele ei sarcastice au condus la distribuirea ei în toate episoadele primului sezon și apoi s-a impus ca unul din personajele principale pentru restul de 7 sezoane. Vorbind în 2013 despre această decizie, producătorul executiv al Arrow, Marc Guggenheim, a declarat că „am fost foarte norocoși că am distribuit-o pe Emily Rickards, care  a luminat ecranul.”
Totusi, Emily Bett Rickards a renuntat să o mai joace pe Felicity în martie 2019, înainte de a fi transmis finalul sezonului 7. În noiembrie 2019, Rickards a fost confirmată ca o stea invitată pentru finalul seriei Arrow.

Rickards a fost nominalizată la mai multe premii Teen Choice și Leo pentru rol, iar în 2016, portretizarea personajului a fost plasată pe locul 15 într-o listă cu 50 de personaje feminine preferate, într-un sondaj al profesioniștilor de la Hollywood realizat de The Hollywood Reporter.

A jucat același personaj (Felicity Smoak) în cinci serii diferite: Arcasul (2012), The Flash (2014), Vixen (2015), Supergirl (2015) și Legends of Tomorrow (2016) și a fost vocea personajul din seria web animată Vixen.

Alte filme cu Emily Bett Rickards:
RAGs (2020) – Tina Nightly
Funny Story (2018) – Kim Trailer
Slumber (2018) – Stevens
The Clinic (2018) – Stevens
Axis (2017) – Caitlin (voice)
Paranormal Solutions Inc. (2016) – Genevieve Kreme (8 episodes, 2016)

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.