Connect with us

Biografii

BIOGRAFIE Anya Taylor-Joy

Published

on

Anya Taylor-Joy, pe numele complet Anya Josephine Marie Taylor-Joy, s-a născut la data de 16.04.1996, în Miami, Florida, fiind cea mai mică dintre cei șase copii. Mama ei este afro-spaniolă-engleză, fotograf și designer de interior, iar tatăl ei este scoțian-argentinian. Ea și-a trăit întreaga viață între Argentina și Anglia. Tatăl ei era un bancher internațional. A fost crescută în Argentina până la vârsta de șase ani, apoi s-a mutat la Londra, unde familia locuia în Victoria. Și-a dorit să fie actriță și, mai întâi, a fost dansatoare de balet, apoi, model. La 14 ani și-a folosit economiile pentru a se muta la New York, iar la 16 ani a părăsit școala pentru a face actorie.

Anya Taylor-Joy este una din revelaţiile cinematografiei americane, după ce a debutat în filmul horror “The Witch” (2015) şi a jucat în lungmetrajul lui M. Night Syamalan “Split” (2016).
Cu origini spaniole şi engleze din partea mamei şi scoţiano-argentiniene din partea tatălui, tânăra actriţă a fost văzută recent în “Glass” (2019), o continuare a filmului “Split”, dar şi în serialul “Peaky Blinders” şi în noul film din seria X-Men “The New Mutants”.
Ea a obținut aprecieri pozitive pentru performanța dîn miniseria Netflix “The The Queen’s Gambit / Gambitul damei” (2020). A fost premiată în 2017 cu Trophée Chopard la Festivalul de Film de la Cannes și a fost nominalizată la BAFTA Rising Star Award.
Actriţa Anya Taylor-Joy va prelua ştafeta de la Charlize Theron şi va interpreta personajul Furiosa într-un prequel al filmului “Mad Max: Fury Road” (2015), pe care îl pregăteşte regizorul George Miller. Filmul va spune povestea originilor Furiosei, înainte ca ea sa facă echipă cu personajul Max Rockatansky (jucat de Tom Hardy) în “Mad Max: Fury Road”.

FOTO: INSTAGRAM

Biografii

BIOGRAFIE Emily Bett Rickards

Published

on


Emily Bett Rickards (născută la 24 iulie 1991) este o actriță canadiană, cunoscută pentru interpretarea lui Felicity Smoak în serialul de televiziune CW Arrow.

Rickards s-a născut și a crescut în Columbia Britanică (Canada). Si-a inceput cariera la o vârstă fragedă, participând la cursuri de teatru muzical și de dans, cu speranța de a se apuca mai târziu de actorie. A absolvit devreme liceul și a urmat școala de film din Vancouver, finalizând programul Acting Essentials. După finalizarea programului, a studiat la Alida Vocal Studio din Vancouver.

Rickards a apărut în videoclipul single-ului Nickelback “Never Gonna Be Alone” în 2008 și, după unele roluri minore, a fost distribuitâ ca Felicity Smoak în serialul TV Arrow în 2012, care se bazează pe personajul DC Comics Green Arrow. A semnat inițial doar pentru aparitia intr-un singur episod, insa chimia ei cu starul serialului, Stephen Amell, cuplat cu reacția pozitivă a fanilor, precum și cu glumele ei sarcastice au condus la distribuirea ei în toate episoadele primului sezon și apoi s-a impus ca unul din personajele principale pentru restul de 7 sezoane. Vorbind în 2013 despre această decizie, producătorul executiv al Arrow, Marc Guggenheim, a declarat că „am fost foarte norocoși că am distribuit-o pe Emily Rickards, care  a luminat ecranul.”
Totusi, Emily Bett Rickards a renuntat să o mai joace pe Felicity în martie 2019, înainte de a fi transmis finalul sezonului 7. În noiembrie 2019, Rickards a fost confirmată ca o stea invitată pentru finalul seriei Arrow.

Rickards a fost nominalizată la mai multe premii Teen Choice și Leo pentru rol, iar în 2016, portretizarea personajului a fost plasată pe locul 15 într-o listă cu 50 de personaje feminine preferate, într-un sondaj al profesioniștilor de la Hollywood realizat de The Hollywood Reporter.

A jucat același personaj (Felicity Smoak) în cinci serii diferite: Arcasul (2012), The Flash (2014), Vixen (2015), Supergirl (2015) și Legends of Tomorrow (2016) și a fost vocea personajul din seria web animată Vixen.

Alte filme cu Emily Bett Rickards:
RAGs (2020) – Tina Nightly
Funny Story (2018) – Kim Trailer
Slumber (2018) – Stevens
The Clinic (2018) – Stevens
Axis (2017) – Caitlin (voice)
Paranormal Solutions Inc. (2016) – Genevieve Kreme (8 episodes, 2016)

Continue Reading

MAMA MEA A MURIT PE 24 IUNIE 2021

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.