Connect with us

Retete

Reţete tradiţionale: Salată de boeuf

Published

on

Iată o salată aperitiv delicioasă şi uşor de preparat. Învaţă să faci o salată de boeuf pentru masa de Crăciun după o reţetă tradiţională.

Ingrediente :

► 4 morcovi
► 200 g mazăre fiartă
► 4-5 cartofi
► 400 g carne de vită (sau piept de pui, curcan)
► sare
► piper negru măcinat
► 200 grame gogosari acri
► 200 grame castraveţi muraţi

Pentru maioneză:

►2 ouă fierte
►2 ouă nefierte
►zeama de la o lămâie
►1-2 linguri muştar cu hrean
►ulei
►rucola pentru ornat

Mod de preparare:

1. Se curăţă cartofii și morcovii şi se fierb. Separat, se fierbe şi carnea, la fel şi două ouă.

2. Se separă albușurile de gălbenuşuri, de la ouăle crude. Gălbenuşurile se amestecă cu cele fierte, se adaugă muștar și se freacă cu ulei, obţinân-du-se maioneza.

3. După ce au fiert legumele și carnea, se răcesc și se taie cubulețe. Se pun într-un bol, se amestecă cu mazărea și, la sfârșit, se adaugă maioneza și zeama de lămâie. Se servește ornată cu frunze de rucola şi pâine prăjită.

Retete

Rețete: Ciorbă de fasole

Published

on

INGREDIENTE
300 g fasole boabe înmuiate peste noapte
250 g roșii în bulion
3 linguri ulei
1 ardei gras
1 păstârnac
1 morcov mare
1 ceapă mare
1 legătură pătrunjel
1 crenguță cimbru
1/2 țelină
puțină sare

PREGĂTIRE
Adaugă în cuva aparatului de gătit multifuncțional Tefal Cook4Me+ boabele de fasole, 2 litri de apă rece, cimbru și sare. Închide capacul aparatului și selectează modul Manual – Gătire la presiune înaltă timp de 20 de minute.
După cele 20 de minute, adaugă restul legumelor și uleiul, apoi amestecă bine totul. Adaugă apă clocotită, închide capacul aparatului și folosește din nou modul Manual – Gătire la presiune înaltă timp de încă 10 minute.
După cele 10 minute, adaugă pătrunjelul tocat, amestecă bine, iar ciorba de fasole este gata!

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.