Connect with us

Diverse

“Oktoberfest Moldovenesc”, în loc de țigănia de la Zilele Bacăului?

Published

on

„Oktoberfest Moldovenesc” ar urma să fie organizat pe 8, 9 și 10 octombrie, în Parcul Cancicov, localizat în centrul Bacăului

„Festivalul mai sus menționat va fi un eveniment public, adresat tuturor băcăuanilor, indiferent de gen, vârstă și altele, a cărui obiective principale sunt promovarea culturii locale, naționale și internaționale, susținerea tinerilor artiști locali și oferirea de activități creative și recreative”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

„Oktoberfest Moldovenesc își propune să aducă o altă imagine sărbătorii, deja tradiționale, a zilei municipiului Bacău.

Conceput ca un eveniment cadru în jurul tematicii oktoberfest, cunoscută pe plan internațional, cele 3 zile ale evenimentului vor cuprinde elemente distincte precum: ziua municipiului (împlinirea a 613 ani de la prima atestare), concerte de muzică tradițională, concerte de muzică comercială, promovarea tinerilor artiști locali, street food, bere, degustare de vin și alte activități organizate în cadrul evenimentului”, se mai arată în documentul întocmit de echipa primarului Viziteu.

Diverse

Trotinetele electrice nu mai au voie pe trotuar

Published

on

Guvernul a aprobat în ședința de luni o hotărâre prin care reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice. Conducătorii de trotinete electrice sunt obligați să meargă pe pista de bicicletă, dacă există, și nu au voie să circule pe trotuar. 

Trotinetele electrice trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

De asemenea, este menționată interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă, se mai arată în comunicat.

În ceea ce privește condițiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace și să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant.

De asemenea, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.