Connect with us

NASA

SpaceX & NASA: Racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți NASA au fost lansate spre ISS

Published

on

Sâmbătă seara, la ora 22.22, ora pământului, SpaceX i-a lansat cu succes spre Stația Spațială Internațională pe astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley de la Kennedy Space Center, în cadrul misiunii Demo-2, devenind prima companie privată care a trimis oameni pe orbită și a pus capăt unui blocaj de nouă ani în circulația spațială umană din SUA.

În prezent capsula Crew Dragon cu cei doi astronauți se îndreaptă către Stația Spațială Internațională, unde va ajunge duminică, în jurul orei 17:30. 

Nava se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională, care orbitează la o altitudine medie de 250 de mile (400 de kilometri) deasupra Pământului. Behnken și Hurley urmează să se alăture astronautului american Chris Cassidy și cosmonauților ruși Anatoly Ivanishin și Ivan Vagner la bordul stației spațiale orbitante.

NASA

NASA recrutează „vânători de extratereștri”

Published

on

Agenția spațială americană caută oameni atraşi de spațiu și extratereștri pentru a ajuta la analizarea imaginilor ce pot conţine planete capabile să susțină viața.

Conform jurnaliştilor de la Daily Star, NASA recrutează „vânători de extratereștri”, care să fie dispuşi să se alăture proiectului ce are ca scop căutarea vieții în galaxie.

O agenție de recrutare americană se ocupă de selectarea celor care se potrivesc cerinţelor. Se pot înscrie candidați din întreaga lume.

Agenția a lansat un proiect științific numit Planet Patrol, cu membri ai publicului invitați să ajute la detectarea planetelor cu potențialul de a găzdui viață.

NASA pune la dispoziţia celor interesaţi o bază de date ce conţine milioane de imagini realizate în spațiu şi care așteaptă deja să fie descifrate.

Continue Reading

DIVERSE

Sport

Facebook

NASA

DIVERSE