Connect with us

NASA

NASA: Iată cum arată Ultima Thule

Published

on

NASA a făcut publică o imagine surprinsă de sonda spaţială New Horizons în care este arătat corpul ceresc Ultima Thule, cel mai îndepărtat obiect explorat vreodată în sistemul solar.

In imagine se pot observa două corpuri suprapuse care au forma unui “om de zăpadă”.

Imaginile sondei americane pe care le-a înregistrat în timp ce se apropia de Ultima Thule au sugerat posibilitatea unui corp dublu, iar prima imagine detaliată confirmă acest lucru.

Asteroidul Ultima Thule are lungimea de 35 de kilometri şi lăţimea de 15 kilometri.

Sonda New Horizons va transmite date despre Ultima Thule timp de 20 de luni de acum înainte. Misiunea New Horizons, care şi-a atins obiectivul ştiinţific principal prin vizitarea planetei pitice Pluto în 2015, dispune de suficientă energie pentru a-şi continua drumul prin Centura Kuiper, iar NASA ar putea decide încă o ţintă pe care să o survoleze înainte de încheierea misiunii.

NASA

Telescopul James Webb va fi lansat în spațiu în 24 decembrie și va înlocui Hubble

Published

on

Telescopul spațial ultramodern James Webb, cel mai puternic astfel de instrument, urmează să fie lansat în spațiu în data de 24 decembrie, au anunțat NASA și Arianespace. Într-un final confirmată, data lansării a fost amânată de mai multe ori până acum.

Veritabilă bijuterie a ingineriei de mare complexitate, JWST va fi cel mai mare şi cel mai puternic telescop trimis vreodată în spaţiu. El a fost construit în Statele Unite sub coordonarea specialiştilor de la NASA şi încorporează instrumente ştiinţifice realizate de Agenţia Spaţială Europeană şi Agenţia Spaţială a Canadei, conform Agerpres.

Lansarea telescopului de la baza din Kourou, unde a sosit în luna octombrie din California, a fost amânată în două rânduri în urma apariţiei unor probleme minore. NASA şi Arianespace au dorit să elimine orice risc legat de lansarea instrumentului, a cărui dezvoltare a durat peste 20 de ani şi a costat aproape 10 miliarde de dolari.

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.