Home » Diverse » Curiozitati » Vezi ce au găsit cercetătorii americani şi chinezi sub o mină de cărbuni!

Vezi ce au găsit cercetătorii americani şi chinezi sub o mină de cărbuni!

Cercetătorii americani şi chinezi au descoperit o pădure gigantică, veche de 298 de milioane de ani, perfect conservată sub o mină de cărbuni din Wuda (China), scrie Gizmodo.

Oamenii de ştiinţă au botezat pădurea “Pompeiul din permian” (ultima perioadă din paleozoic), deoarece aceasta a fost conservată de lava vulcanică, la fel ca oraşul antic roman.

Gizmodo scrie că pădurea pare neatinsă, astfel că oamenii de ştiinţă au putut să stabilească unde se află fiecare copac. Astfel, ei au putut să realizeze desenele care însoţesc acest articol. Paleobotanistul Hermann Pfefferkorn, de la Universitatea din Pennsylvania, a caracterizat pădurea drept o “capsulă a timpului”.

Sursa notează că pădurea, care acoperă o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, ar fi fost acoperită după o erupţie vulcanică care a durat zile întregi.

Până acum, cercetătorii au descoperit şase specii de copaci, cu înălţimi de maximum 24 de metri, dintre care una este dispărută în zilele noastre.

Oamenii de ştiinţă cred că, după perioada permiană, din care face pădurea descoperită în China, au dispărut 90% dintre speciile marine şi 70% dintre speciile terestre, aceasta fiind cea mai mare dispariţie în masă din istoria Terrei. Pe atunci, plantele se înmulţeau exclusiv prin spori, iar fauna planetei era formată din mamifere, ţestoase, păsări şi crocodili preistorici.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.