Connect with us

Curiozitati

Un pui de mastiff tibetan rosu este cel mai scump caine din lume. Costa 1 milion de lire sterline

Published

on

Cu banii nu poti cumpara fericirea, dar iti poti achizitiona cel mai bun prieten. Este vorba despre un pui de mastiff tibetan rosu, care a devenit cel mai scump catel din lume dupa ce a fost vandut cu aproape un milion de lire sterline.

Big Splash sau Hong Dong in chineza a fost cumparat de un baron din nordul Chinei. Catelul este norocos ca a fost luat acasa de un multimilionar care ii va putea oferi alimentatia de care are acest exemplar nevoie, una destul de costisitoare.

Cainele are o dieta din pui, vita si delicatese precum castraveti de mare si melci de mare.

Hong Dong este un pui de 11 lui, insa are deja 90 de centimetri si cantareste 81kilograme, potrivit crescatorului sau, Lu Liang. Un astfel de exemplar poate sa ajunga la aceeasi greutate precum un jucator de rugby.

“Este un exemplar perfect. Are gene excelente si va fi un caine bun pentru monta”, a declarat crescatorul cainelui.

Cainii mastiff tibetan sunt o rasa “pura” chinezeasca si se gasesc foarte rar in afara Tibetului. De aceea si pretul la care se vand este foarte mare.

Curiozitati

Dacă ai călători înapoi în 2019 și ai izola pacientul zero, pandemia de COVID-19 ar mai avea loc?

Published

on

Fizicienii au considerat călătoria în timp teoretic posibilă de când Einstein a formulat teoria relativității. Dar dacă am putea călători înapoi în timp și am schimba trecutul, ce s-ar întâmpla cu viitorul?

Un nou studiu oferă un potențial răspuns: nimic.

„Evenimentele se reajustează în jurul oricărui lucru care ar putea provoca un paradox, deci paradoxul nu se întâmplă”, a declarat Germain Tobar, autorul studiului și student la Universitatea din Queensland.

Calculele lui Einstein sugerează că este posibil ca un obiect din universul nostru să călătorească prin spațiu și timp într-o direcție circulară, ajungând în cele din urmă într-un punct al călătoriei sale unde a fost înainte – o cale numită curbă închisă, asemănătoare timpului.

Cu toate acestea, fizicienii continuă să se lupte cu scenarii în care călătorii în timp modifică evenimentele care s-au întâmplat deja. 

Cel mai faimos exemplu este cunoscut sub numele de „paradoxul bunicului”: Să spunem că un călător în timp se întoarce în trecut și ucide o versiune mai tânără a bunicului său. Bunicul atunci nu ar avea copii, ștergându-i pe părinții călătorului în timp și, bineînțeles, și pe călătorul în timp. Dar atunci cine l-ar ucide pe bunic?

Pentru a aborda paradoxul, Tobar și supervizorul său, dr. Fabio Costa, au folosit „modelul cu bilă de biliard”.

Aceștia și-au imaginat o serie de bile de biliard care se ciocnesc pe o masă de biliard circulară, ca o curbă închisă, asemănătoare timpului.

Cercetătorii au calculat că, indiferent dacă traiectoria unei bile este modificată la un moment dat în călătoria sa, interacțiunile viitoare cu alte bile îi pot corecta drumul, iar bila va reveni în aceeași poziție și cu aceeași viteză pe care ar fi avut-o dacă nu ar fi intervenit nimeni.

Aplicat „paradoxului bunicului” acest lucru ar însemna că ceva ar interveni întotdeauna în calea încercării tale de a-ți ucide bunicul.

Înapoi la exemplul coronavirus. Să presupunem că trebuia să călătorești înapoi în 2019 și să izolezi pacientul zero. Conform teoriei lui Tobar, pandemia ar avea loc cumva.

Cei doi cercetători care au realizat studiul spun că, deși modelul este prea simplu pentru a reprezenta întreaga gamă de cauze și efecte din universul nostru, este un bun punct de plecare pentru viitorii fizicieni. 

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.