Connect with us

Curiozitati

Turnul înclinat din Bologna a fost închis temporar

Published

on

Străzile din jurul turnului medieval „înclinat” Garisenda, unul dintre „turnurile gemene” din Bologna, amplasate unul lângă altul în centrul orașului, au fost izolate, în timp ce oamenii de știință monitorizează monumentul pentru a vedea dacă există dovezi că structura se fisurează și se mișcă, potrivit CNN.

Turnul de 48 de metri a fost construit în secolul al XII-lea, când Bologna era un mini Manhattan, cu zeci de turnuri care se întindeau spre cer, fiecare construit de familiile locale care încercau să îl construiască pe cel mai înalt. Acesta este înclinat într-un unghi de patru grade, doar un pic mai drept decât Turnul Înclinat din Pisa, așezat la un unghi de cinci grade. Era deja înclinat la începutul secolului al XIV-lea, când Dante a scris „Infernul”, în care a descris amețeala de a privi în sus la partea înclinată a Garisenda. O placă de pe turnul de astăzi comemorează versul dedicat acestuia.

Acesta se află în centrul orașului, alături de Asinelli, un turn de două ori mai înalt.

Accesul vizitatorilor la Asinelli a fost, de asemenea, oprit, iar în turnul superior va fi instalat un pendul.

Curiozitati

Lacul Garda (Lago di Garda) vazut de pe muntele Monte Baldo

Published

on

Monte Baldo este un lanț muntos ce aparține de Alpii Italieni și încadrează partea de est a Lacului Garda. Accesul către munți se face cu ușurință din orașul Malcesine, de unde se poate lua o telegondolă ce ajunge până pe vârfurile amețitoare: cabinele rotitoare te transportă la o altitudine maximă de 1800 de metri în doar câteva minute.

De pe vârful muntelui se poate admira grandiosul Lago di Garda.

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.