Home » Diverse » Curiozitati » Studiu nou: Universul este curbat şi nu plat

Studiu nou: Universul este curbat şi nu plat

Un nou studiu sustine ca tot ce stim despre forma Universului ar putea fi gresit. In loc sa fie plat precum un cearsaf, se pare ca e curbat, precum un balon umflat, potrivit descrierii cercetatorilor, scrie LiveScience.

Potrivit cercetătorilor, dacă universul este curbat, acea curbă este una blândă: adică, dacă ai călători în spațiu dincolo de galaxia noastră mișcându-te în linie dreaptă – în cele din urmă ai fi înapoi acolo unde ai început. Înseamnă că avem un „univers închis”.

Majoritatea oamenilor de știință cred în schimb în ideea unui „univers plat” care se extinde în toate direcțiile.

In cazul unui Univers plat, in procesul de expansiune, toate obiectele se indeparteaza pe o linie dreapta. Intr-un Univers inchis, curbat, obiectele se departeaza de toate celelalte puncte, intr-un fenomen mult mai complicat.

Cosmologul Universității Sapienza din Roma, Alessandro Melchiorri, a explicat pentru Live Science că teoria universului închis ar ridica o serie de probleme pentru domeniul fizicii.

„Nu vreau să spun deocamdată că aş putea crede într-un univers închis„, a declarat pentru Live Science. „Sunt puțin mai neutru. Aș spune, să așteptăm datele complete ale noii cercetări. Ceea ce cred eu este că există o discrepanță acum, că trebuie să fim atenți și să încercăm să găsim  cauza acestei discrepanțe

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.