Home » Diverse » Curiozitati » O nouă teorie: Universul nostru se află într-o gaură neagră!

O nouă teorie: Universul nostru se află într-o gaură neagră!

Fizicianul Nikodem Poplawski de la Universitatea Indiana a elaborat o teorie, care ar explica foarte bine, susţine el, modul în care Universul nostru a luat naştere.

“Universul nostru ar putea exista în interiorul unei găuri negre. Poate suna ciudat, dar asta ar fi cea mai bună explicaţie pentru naşterea Universului. Este o teorie care a fost explorată în ultimele decenii de un grup mic de fizicieni, printre care mă aflu şi eu”, scrie Poplawski, într-un editorial publicat pe site-ul insidescience.org.

Poplawski susţine că teoria Big Bang-ului, îmbrăţişată de cea mai mare parte a savanţilor, lasă nelămurite câteva probleme legate de Geneză. Ce anume a iniţiat Big Bang-ul? Sau care este sursa acelei misterioase energii întunecate care face ca Universul să-şi iuţească expansiunea?
“Ideea că universul nostru se află în totalitate în interiorul unei găuri negre oferă răspunsuri la toate aceste probleme şi la multe altele. Elimină noţiune singularităţilor imposibile din punct de vedere fizic din Universul nostru”, notează Poplawski.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.