Connect with us

Diverse

Bacău: Masca de protecţie, obligatorie şi în aer liber

Published

on

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bacău a adopatat astăzi o hotărâre prin care se instituie obligativitatea purtării măștii în zonele aglomerate din judeţ.

Începând de miercuri, 5 august, ora 00:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în aer liber, pe raza județului Bacău de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani.

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate va deveni obligatorie si în peste 20 de judeţe din România, după ce Guvernul a împuternicit comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă să decidă când şi unde se pot aplica noile restricţii în perioada următoare.

Art. 1. (1) Începând cu data de 05.08.2020, orele 00:00, pe întreg teritoriul județului Bacău, se instituie obligativitatea purtării măștilor de protecție, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2 în piețele și târgurile organizate în localitățile din județul Bacău, pe toată durata de funcționare a acestora, în zonele de așteptare pentru pasageri (stații de autobuz și microbuz, peroane ale stațiilor/gărilor CF și autogărilor), parcarea Aeroportului Internațional „George Enescu” Bacău, precum și în orice zonă cu aglomerări de persoane unde nu se poate respecta distanțarea socială;

(2) Fac excepție de la aplicarea măsurii de la alin. 1) copii cu vârstă mai mică de 5 ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin documente medicale justificative, dar și persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante;

(3) Fiecare unitate administrativ-teritorială va centraliza și va informa permanent populația, după caz, despre toate locurile și destinațiile prevăzute și clasificate la punctul (1).

Art. 2. Administratorii/proprietarii spațiilor și clădirilor menționate în art. 1, pct. (1) al prezentei hotărâri vor afișa la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștilor de protecție.

Sursa: https://www.facebook.com/institutiaprefectuluibacau

Diverse

Alexandra Dinu va face parte din juriul emisiunii ‘Românii au talent’

Published

on

Actriţa Alexandra Dinu va face parte, alături de Andi Moisescu, Andra şi Florin Călinescu, din juriul emisiunii “Românii au talent” de la Pro TV.

Înaintea de a cunoaşte ceilalţi membri ai juriului şi de a începe filmările, Alexandra a declarat: “Televiziunea a fost prima mea pasiune, dar când am descoperit filmul, am ştiut că locul meu era acolo. În ultimii ani, am primit numeroase propuneri din televiziune, dar nu am simţit că era nici locul şi nici timpul potrivit. Am ştiut mereu că va veni o zi când voi reveni în televiziune, iar când am primit propunerea pentru «Românii au talent», cel mai bun show de entertainment, am ştiut că acum este momentul. Este o nouă experienţă pe care o aştept cu entuziasm. Abia aştept să povestesc despre această perioadă odată ce vom începe treaba!”.

Ea îl înlocuieşte în emisiune pe Mihai Petre.

Continue Reading

DIVERSE

Sport

Facebook

NASA

DIVERSE