Home » Bacau » Romeo Stavarache a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Romeo Stavarache a fost condamnat la 6 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă

Fostul primar al Bacaului timp de trei mandate, Romeo Stavarache, a fost condamnat, joi, de catre o instanta a Tribunalului Bacau, la sase ani de inchisoare cu executare si 5 ani pedeapsa complementara prin interzicerea unor drepturi civile, in urma derularii unui proces in care era acuzat de savarsirea mai multor fapte de luare de mita, informeaza Agerpres.

In acelasi dosar, doi oameni de afaceri din Bacau, Liviu Goian si Liviu Vasile Cenusa, au fost condamnati la cate 3 ani inchisoare cu executare si 3 ani pedeapsa complementara prin interzicerea unor drepturi civile, pedeapsa pe care o va suporta si un alt inculpat in proces, Constantin Apostol, fost director general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est.

De asemenea, instanta a dispus confiscarea de la Stavarache, Goian si Cenusa a sumelor de 810.670 lei si 1.259.789,03 lei primite ilegal, iar pentru acelasi motiv de la Stavarache si Apostol a 100.000 de lei.

Sentinta nu este definitiva, avocatii condamnatilor anuntand ca vor face apel la o instanta superioara in urmatoarele zece zile.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.