Connect with us

Bacau

Nici decembrie si nici obiceiurile de iarna nu mai sunt ce-au fost odată! FOTO & VIDEO

Published

on

Cele mai importante formaţii şi ansambluri folclorice din aproape toate zonele etnofolclorice ale Moldovei au participat marti, 27 decembrie, între orele 11.00 – 15.00, in centrul municipiului Bacau, la „Alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna“, manifestare ajunsa la cea de-a 46-a editie.

Cu mic cu mare, colindătorii şi-au prezentat programele artistice în faţa publicului şi a autorităţilor, conform tradiţiilor şi obiceiurilor din zonele de provenienţă.


Fara pic de zapada, „Alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna“ din acest an a semanat mai mult cu un alai de Halloween, unul fara renumitul dovleac sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Păcăleală sau dulciuri?

În acest an, printre formaţiile şi ansamblurile folclorice participante s-au numărat formatii de jocuri cu masti din Darmanesti, Dofteana, Vultureni, Beresti – Tazlau, Zemes, Plopana, Lipova, Balcani, Livezi si cele mai reprezentative colective artistice de obiceiuri populare din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea.

Organizatorul acestui eveniment: Ansamblul Folcloric “Busuiocul”.

Jocul Ursului este cel mai spectaculos dintre toate jocurile cu măști întâlnite în satele moldovenesti. Cei mai spectaculoși urși de Anul Nou îi întâlnim în Darmanesti/Bacau.

Bacau

Fir-ați ai naibii, domnule primar, domnilor viceprimari şi domnilor consilieri locali!

Published

on

Fir-ați ai naibii, domnule primar, domnilor viceprimari şi domnilor consilieri locali!

Fapt incredibil! La inmormântarea profesorului Florin Grapă, cetăţean de onoare al municipiului Bacău, primăria şi consiliul local n-au avut niciun reprezentant! Primarul, cei doi viceprimari (unul dintre ei, absolventul de liceu sportiv, are atribuţiile de vice suspendate de mai bine de un an, adică are atât de mult timp liber plătit din bani publici încât ar putea să mai dea şi la alţii) şi cei 21 de consilieri locali n-au putut fi desprinşi de lângă oala cu sarmale şi platoul cu salată de boeuf.

În momentul acesta, cel puțin la noi în Bacău, nu mai există empatie pentru cei din afara familiei sau a partidului. In ce hal de dezumanizare a ajuns oraşul lui Bacovia! 

E plauzibilă varianta cum că toţi indivizii amintiţi mai sus au uitat sau pur şi simplu n-au aflat pană acum că profesorul Florin Grapă a fost făcut cetăţean de onoare în anul 2013? Posibilă şi varianta aceasta, căci avem nişte politicieni locali atât de slabi încât nici măcar nu reuşesc să-şi strângă singuri câţiva fani reali care să le dea like-uri meritate pe Facebook. De fapt, administraţia locală băcăuană este plină de impostori care pretind că sunt “politicieni empatici”.

Doar că realitatea e mult mai dură. În ultima zi a anului, primarul, viceprimarii şi consilierii locali au avut de ales între oala cu sarmale şi Florin Grapă. Si ei au ales… să se îndoape!

Si vine întrebarea firească: oare cât mai valorează titlul de cetăţean de onoare a municiliului Bacău, dacă niciun reprezentant al primăriei sau al consiliului local nu a ţinut să fie prezent la funeraliile unei personalităţi ca cea a profesorului Florin Grapă?

Din păcate, mai sunt atât de puţini oameni care empatizează încât aş putea să jur că trăim de ani buni într-o ţară a Umblatorilor Albi (Serialul HBO Game of Thrones ).

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.