Connect with us

Bacau

Nici decembrie si nici obiceiurile de iarna nu mai sunt ce-au fost odată! FOTO & VIDEO

Published

on

Cele mai importante formaţii şi ansambluri folclorice din aproape toate zonele etnofolclorice ale Moldovei au participat marti, 27 decembrie, între orele 11.00 – 15.00, in centrul municipiului Bacau, la „Alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna“, manifestare ajunsa la cea de-a 46-a editie.

Cu mic cu mare, colindătorii şi-au prezentat programele artistice în faţa publicului şi a autorităţilor, conform tradiţiilor şi obiceiurilor din zonele de provenienţă.


Fara pic de zapada, „Alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna“ din acest an a semanat mai mult cu un alai de Halloween, unul fara renumitul dovleac sculptat, care reprezintă Lanterna lui Jack. Păcăleală sau dulciuri?

În acest an, printre formaţiile şi ansamblurile folclorice participante s-au numărat formatii de jocuri cu masti din Darmanesti, Dofteana, Vultureni, Beresti – Tazlau, Zemes, Plopana, Lipova, Balcani, Livezi si cele mai reprezentative colective artistice de obiceiuri populare din judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Vrancea.

Organizatorul acestui eveniment: Ansamblul Folcloric “Busuiocul”.

Jocul Ursului este cel mai spectaculos dintre toate jocurile cu măști întâlnite în satele moldovenesti. Cei mai spectaculoși urși de Anul Nou îi întâlnim în Darmanesti/Bacau.

Bacau

Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, la concursul de karate kyokushin “Moldavian Challenge Cup”

Published

on

Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, la concursul de karate kyokushin “Moldavian Challenge Cup”. VIDEO

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.