Connect with us

Bacau

Lectie de istorie cu nimfe, daci si romani: “ROMA-ROMÂNIA: două popoare, o cultură”. FOTO/VIDEO

Published

on

Proiectului intercultural „ROMA-ROMÂNIA: două popoare, o cultură”, realizat de Asociaţia „ÎMPREUNĂ CONSTRUIM VIITORUL” din Bacău si Asociaţia culturală „GRUPPO STORICO ROMANO” Roma, Italia, a ajuns la ediţia a II-a.

Băcăuanii aflați sambătă, 5 mai, la cumpărături sau la plimbare in zona centrala a orașului au avut ocazia să vadă sau să revadă câteva din obieceiurile din perioada daco-romană: demonstratii de lupte, nimfe, dansuri dacice, intreceri intre gladiatori si lupte libere.

Dacii şi romanii, în frunte cu câteva frumoase nimfe au pornit în marş din parcarea hotelului Decebal, au trecut prin fata statuii poetului George Bacovia şi s-au oprit în Piateta din fata Casei de Cultura “Vasile Alecsandri”. Pe drum, zeci de băcăuani curioşi s-au oprit, le-au făcut poze sau i-au filmat.

Trecătorii au fost încântaţi de atmosfera. Nu doar cei familiarizați cu procesul de etnogeneză a românilor au asistat la inedita manifestatie. Chiar şi cei mici au aplaudat și chiar isi indemnau părintii să plece cat mai repede spre Roma, Milano, Torino… 🙂

Bacau

Fir-ați ai naibii, domnule primar, domnilor viceprimari şi domnilor consilieri locali!

Published

on

Fir-ați ai naibii, domnule primar, domnilor viceprimari şi domnilor consilieri locali!

Fapt incredibil! La inmormântarea profesorului Florin Grapă, cetăţean de onoare al municipiului Bacău, primăria şi consiliul local n-au avut niciun reprezentant! Primarul, cei doi viceprimari (unul dintre ei, absolventul de liceu sportiv, are atribuţiile de vice suspendate de mai bine de un an, adică are atât de mult timp liber plătit din bani publici încât ar putea să mai dea şi la alţii) şi cei 21 de consilieri locali n-au putut fi desprinşi de lângă oala cu sarmale şi platoul cu salată de boeuf.

În momentul acesta, cel puțin la noi în Bacău, nu mai există empatie pentru cei din afara familiei sau a partidului. In ce hal de dezumanizare a ajuns oraşul lui Bacovia! 

E plauzibilă varianta cum că toţi indivizii amintiţi mai sus au uitat sau pur şi simplu n-au aflat pană acum că profesorul Florin Grapă a fost făcut cetăţean de onoare în anul 2013? Posibilă şi varianta aceasta, căci avem nişte politicieni locali atât de slabi încât nici măcar nu reuşesc să-şi strângă singuri câţiva fani reali care să le dea like-uri meritate pe Facebook. De fapt, administraţia locală băcăuană este plină de impostori care pretind că sunt “politicieni empatici”.

Doar că realitatea e mult mai dură. În ultima zi a anului, primarul, viceprimarii şi consilierii locali au avut de ales între oala cu sarmale şi Florin Grapă. Si ei au ales… să se îndoape!

Si vine întrebarea firească: oare cât mai valorează titlul de cetăţean de onoare a municiliului Bacău, dacă niciun reprezentant al primăriei sau al consiliului local nu a ţinut să fie prezent la funeraliile unei personalităţi ca cea a profesorului Florin Grapă?

Din păcate, mai sunt atât de puţini oameni care empatizează încât aş putea să jur că trăim de ani buni într-o ţară a Umblatorilor Albi (Serialul HBO Game of Thrones ).

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.