Connect with us

Bacau

Lectie de istorie cu nimfe, daci si romani: “ROMA-ROMÂNIA: două popoare, o cultură”. FOTO/VIDEO

Published

on

Proiectului intercultural „ROMA-ROMÂNIA: două popoare, o cultură”, realizat de Asociaţia „ÎMPREUNĂ CONSTRUIM VIITORUL” din Bacău si Asociaţia culturală „GRUPPO STORICO ROMANO” Roma, Italia, a ajuns la ediţia a II-a.

Băcăuanii aflați sambătă, 5 mai, la cumpărături sau la plimbare in zona centrala a orașului au avut ocazia să vadă sau să revadă câteva din obieceiurile din perioada daco-romană: demonstratii de lupte, nimfe, dansuri dacice, intreceri intre gladiatori si lupte libere.

Dacii şi romanii, în frunte cu câteva frumoase nimfe au pornit în marş din parcarea hotelului Decebal, au trecut prin fata statuii poetului George Bacovia şi s-au oprit în Piateta din fata Casei de Cultura “Vasile Alecsandri”. Pe drum, zeci de băcăuani curioşi s-au oprit, le-au făcut poze sau i-au filmat.

Trecătorii au fost încântaţi de atmosfera. Nu doar cei familiarizați cu procesul de etnogeneză a românilor au asistat la inedita manifestatie. Chiar şi cei mici au aplaudat și chiar isi indemnau părintii să plece cat mai repede spre Roma, Milano, Torino… 🙂

Bacau

La CSM Bacău e ca la PSD Bacău!

Published

on

Adrian Gavriliu (PSD) trimite un comunicat la Desteptarea, un fel de drept la replică la chestia aparută pe handbalmania, in care ne anuţă că il va pedepsi pe Rareș Păunică pentru declaraţiile făcute site-ul handbalmania.

Oare să fiu numai eu cel care are impresia că domnul Gavriliu, director al CSM Bacău (club finanțat din bani publici!) a transferat in clubul primăriei tacticile folosite de partidul domniei sale in lupta politică locală? Aceleași apucături de mahala, impunsături, inţepături și mușcături in locurile sensibile, nimic diferit de ce se intâmplă intre PSD și USR, de exemplu?

Domnul Gavriliu e antrenor și, de vreo trei-patru ani, este directorul celui mai important club sportiv din judeţ (“celui mai important” doar când vine vorba de sumele imense de bani publici pe care le inghite acesta, că in privinţa performanţelor sportive e mult sub SCM Bacău, Stiinţa Bacău sau CSM Onesti) și e scandalos modul in care se comportă faţă de unii antrenori, de unii sportivi, de unii oameni din presa locală (eu nu sunt “presă locală”, deci nu sunt in conflict de interese, mă doare la pălărie că sunt pe lista lui neagră, chiar sunt decis să fac tot ce depinde de mine 🙂 ca să mi se interzică accesul in Sala Sporturilor, chiar mi s-a acrit de tot de unii domni, vreau să-i las să-si facă “meseria”!) și, mai ales, faţă de primarul Bacăului (USR).

Domnule director al SCM Bacău, nu contează din ce partid provine primarul, acesta este șeful tău, nu Benea! Asta dacă vrei cu adevarat binele clubului…

Nu spun că jucătorii indisciplinaţi nu trebuie pedepsiţi, dar contează și cum aplici “corecţiile”. Il umilești in faţa colegilor și apoi te miri că se plange presei? Esti șef de club sportiv și nu de partid politic extremist, de sportivi trebuie să ai grijă ca de copilul tău. Celui leneș sau obraznic ii mai aplici și cate o corecţie, nu zic nu, dar gandește ca un părinte responsabil și nu ca unul care ajunge să fie reclamat la protecţia copilului de propria familie.

Deși nu sunt pro sportivi fumători și/ sau consumatori de alcool, e scris in contract că jucătorul nu are voie să fumeze? Este Păunică singurul jucător care fumează? Nu! Trei sferturi dintre handbaliștii din România fumează și consumă alcool! Era unul la Stiinta Dedeman, unul foarte bun, am fost vicecampioni cu el in teren, care petrecea mult timp la restaurantul Mioriţa 🙂 , dar când intra in teren chiar nu aveai ce să-i reprosezi, trage echipa după el, câstiga singur …

In concluzie: domnule Gavriliu, nu transforma CSM Bacău in PSD Bacău! Nu contopi funcţia de director de Club Sportiv Municipal cu cea de membru de partid! Nu ai banii lui Becali, nu poţi fi patron!

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.