Connect with us

Bacau

Bacău: Cei 12 consilieri din opoziție au deturnat banii destinați centrelor de vaccinare

Published

on

Din dorința de a-l bloca pe primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, 12 consilieri locali (PSD, PPU-SL, Pro România, PER si independentul Dorin Chirilescu) au votat Bugetul municipiului Bacău în stilul “noaptea, ca hoții” (cu Gigi Candet pe post de Florin Iordache) si au reușit “performanța” să deturneze banii destinați centrelor de vaccinare.

Intr-o postare pe Facebook, primarul Bacăului se arată uluit de acest derapaj grav al celor 12 consilieri strâns uniți în jurul PSD:

Alianța toxică din Consiliul Local lasă băcăuanii fără buget!

12 consilieri din opoziție au blocat ieri bugetul Bacăului pe acest an. Scopul lor este să se asigure că nu vom face treabă bună pentru oraș, pentru că vor să arate că dacă ei nu au făcut, nici altcineva nu poate să facă. Ei vor să lovească în alianța USRPLUS-PNL-PMP și în mine, însă cei care suferă sunt băcăuanii! Toți băcăuanii, indiferent de opțiunea lor politică. Prin urmare, Prefectura Bacău a atacat în instanța de contencios hotărârea Consiliului Local.Ce a făcut alianța toxică? A luat banii de la investiții și i-a dus către cheltuieli populiste. Ei nu vor ca băcăuanii să aibă un spital nou, școli moderne, străzi asfaltate, stadion nou, parcări în cartiere. Nu, ei vor doar scandal! Băcăuanii care au urmărit cele 3 ședințe al Consiliului Local mi-au scris deja supărați după ce au văzut cum s-au comportat consilierii socialiști. Lor le spun foarte clar. Nu vom lăsa lucrurile așa. Nu îi vom mai lăsa pe socialiști să-și bată joc de orașul nostru. Au făcut-o destul, zeci de ani! Alianța toxică s-a asigurat că Bacăul nu are un buget de funcționare suficient. Peste o lună vor fi probleme cu plata salariilor angajaților primăriei și ale angajaților din instituțiile subordonate. Socialiștii s-au asigurat chiar că nu vom avea bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și ale asistenților personali. Asta deja nu e politică, asta e ticăloșie!Le cer acestor oameni să nu se sperie. Mă voi bate pentru ca toți angajații și ca toți băcăuanii care au nevoie de sprijin să îl primească. În ceasul al doisprezecelea, fac un apel la consilierii care refuză să voteze un buget pentru băcăuani. Oameni buni, ieșiți de sub pulpana lui Benea! Cum puteți să acționați astfel, cum puteți să loviți în părinții voștri, în copiii voștri, în prietenii voștri? Chiar așa, e mai importantă lupta politică decât persoanele care vă sunt dragi? Când ajungeți acasă la familie, când vă vedeți cu prietenii, sunteți mândri de votul vostru? Chiar nu lăsați deloc capul în jos? Chiar nu vă este rușine?

PS: Iată câteva dintre proiectele blocate de alianța toxică: 1. Coridoarele nemotorizate – fonduri europene. 2. Modernizarea a 2 creșe – fonduri europene3. Construirea unui hub pentru tineret – fonduri europene. 4. Modernizarea spitalului TBC – fonduri europene. 5. Modernizare a administrației pentru care există riscul imposibilității de a efectua plăți în termen – fonduri europene.6. Construirea unei grădinițe la Școala Nicu Enea.7. Al doilea pod peste Bistrița8. Resistematizarea și realizarea unei parcări inteligente în Bistrița Lac. 9. Reabilitarea unor rețele primare de termoficare.10. Extinderea și reabilitarea parcurilor Cancicov, Gherăiești și Catedralei.

În bugetul propus de mine am bugetat bani pentru expertize, documentații cadastrale, studii de teren, toate necesare pentru a putea atrage fonduri europene. Alianța toxică a tăiat aceste investiții. Dar lucrurile nu rămân așa! Ne luptăm în continuare pentru Bacău și pentru băcăuani!

Bacau

Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, la concursul de karate kyokushin “Moldavian Challenge Cup”

Published

on

Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, la concursul de karate kyokushin “Moldavian Challenge Cup”. VIDEO

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.