Connect with us

Bacau

Bacău: Cei 12 consilieri din opoziție au deturnat banii destinați centrelor de vaccinare

Published

on

Din dorința de a-l bloca pe primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, 12 consilieri locali (PSD, PPU-SL, Pro România, PER si independentul Dorin Chirilescu) au votat Bugetul municipiului Bacău în stilul “noaptea, ca hoții” (cu Gigi Candet pe post de Florin Iordache) si au reușit “performanța” să deturneze banii destinați centrelor de vaccinare.

Intr-o postare pe Facebook, primarul Bacăului se arată uluit de acest derapaj grav al celor 12 consilieri strâns uniți în jurul PSD:

Alianța toxică din Consiliul Local lasă băcăuanii fără buget!

12 consilieri din opoziție au blocat ieri bugetul Bacăului pe acest an. Scopul lor este să se asigure că nu vom face treabă bună pentru oraș, pentru că vor să arate că dacă ei nu au făcut, nici altcineva nu poate să facă. Ei vor să lovească în alianța USRPLUS-PNL-PMP și în mine, însă cei care suferă sunt băcăuanii! Toți băcăuanii, indiferent de opțiunea lor politică. Prin urmare, Prefectura Bacău a atacat în instanța de contencios hotărârea Consiliului Local.Ce a făcut alianța toxică? A luat banii de la investiții și i-a dus către cheltuieli populiste. Ei nu vor ca băcăuanii să aibă un spital nou, școli moderne, străzi asfaltate, stadion nou, parcări în cartiere. Nu, ei vor doar scandal! Băcăuanii care au urmărit cele 3 ședințe al Consiliului Local mi-au scris deja supărați după ce au văzut cum s-au comportat consilierii socialiști. Lor le spun foarte clar. Nu vom lăsa lucrurile așa. Nu îi vom mai lăsa pe socialiști să-și bată joc de orașul nostru. Au făcut-o destul, zeci de ani! Alianța toxică s-a asigurat că Bacăul nu are un buget de funcționare suficient. Peste o lună vor fi probleme cu plata salariilor angajaților primăriei și ale angajaților din instituțiile subordonate. Socialiștii s-au asigurat chiar că nu vom avea bani pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și ale asistenților personali. Asta deja nu e politică, asta e ticăloșie!Le cer acestor oameni să nu se sperie. Mă voi bate pentru ca toți angajații și ca toți băcăuanii care au nevoie de sprijin să îl primească. În ceasul al doisprezecelea, fac un apel la consilierii care refuză să voteze un buget pentru băcăuani. Oameni buni, ieșiți de sub pulpana lui Benea! Cum puteți să acționați astfel, cum puteți să loviți în părinții voștri, în copiii voștri, în prietenii voștri? Chiar așa, e mai importantă lupta politică decât persoanele care vă sunt dragi? Când ajungeți acasă la familie, când vă vedeți cu prietenii, sunteți mândri de votul vostru? Chiar nu lăsați deloc capul în jos? Chiar nu vă este rușine?

PS: Iată câteva dintre proiectele blocate de alianța toxică: 1. Coridoarele nemotorizate – fonduri europene. 2. Modernizarea a 2 creșe – fonduri europene3. Construirea unui hub pentru tineret – fonduri europene. 4. Modernizarea spitalului TBC – fonduri europene. 5. Modernizare a administrației pentru care există riscul imposibilității de a efectua plăți în termen – fonduri europene.6. Construirea unei grădinițe la Școala Nicu Enea.7. Al doilea pod peste Bistrița8. Resistematizarea și realizarea unei parcări inteligente în Bistrița Lac. 9. Reabilitarea unor rețele primare de termoficare.10. Extinderea și reabilitarea parcurilor Cancicov, Gherăiești și Catedralei.

În bugetul propus de mine am bugetat bani pentru expertize, documentații cadastrale, studii de teren, toate necesare pentru a putea atrage fonduri europene. Alianța toxică a tăiat aceste investiții. Dar lucrurile nu rămân așa! Ne luptăm în continuare pentru Bacău și pentru băcăuani!

Bacau

La CSM Bacău e ca la PSD Bacău!

Published

on

Adrian Gavriliu (PSD) trimite un comunicat la Desteptarea, un fel de drept la replică la chestia aparută pe handbalmania, in care ne anuţă că il va pedepsi pe Rareș Păunică pentru declaraţiile făcute site-ul handbalmania.

Oare să fiu numai eu cel care are impresia că domnul Gavriliu, director al CSM Bacău (club finanțat din bani publici!) a transferat in clubul primăriei tacticile folosite de partidul domniei sale in lupta politică locală? Aceleași apucături de mahala, impunsături, inţepături și mușcături in locurile sensibile, nimic diferit de ce se intâmplă intre PSD și USR, de exemplu?

Domnul Gavriliu e antrenor și, de vreo trei-patru ani, este directorul celui mai important club sportiv din judeţ (“celui mai important” doar când vine vorba de sumele imense de bani publici pe care le inghite acesta, că in privinţa performanţelor sportive e mult sub SCM Bacău, Stiinţa Bacău sau CSM Onesti) și e scandalos modul in care se comportă faţă de unii antrenori, de unii sportivi, de unii oameni din presa locală (eu nu sunt “presă locală”, deci nu sunt in conflict de interese, mă doare la pălărie că sunt pe lista lui neagră, chiar sunt decis să fac tot ce depinde de mine 🙂 ca să mi se interzică accesul in Sala Sporturilor, chiar mi s-a acrit de tot de unii domni, vreau să-i las să-si facă “meseria”!) și, mai ales, faţă de primarul Bacăului (USR).

Domnule director al SCM Bacău, nu contează din ce partid provine primarul, acesta este șeful tău, nu Benea! Asta dacă vrei cu adevarat binele clubului…

Nu spun că jucătorii indisciplinaţi nu trebuie pedepsiţi, dar contează și cum aplici “corecţiile”. Il umilești in faţa colegilor și apoi te miri că se plange presei? Esti șef de club sportiv și nu de partid politic extremist, de sportivi trebuie să ai grijă ca de copilul tău. Celui leneș sau obraznic ii mai aplici și cate o corecţie, nu zic nu, dar gandește ca un părinte responsabil și nu ca unul care ajunge să fie reclamat la protecţia copilului de propria familie.

Deși nu sunt pro sportivi fumători și/ sau consumatori de alcool, e scris in contract că jucătorul nu are voie să fumeze? Este Păunică singurul jucător care fumează? Nu! Trei sferturi dintre handbaliștii din România fumează și consumă alcool! Era unul la Stiinta Dedeman, unul foarte bun, am fost vicecampioni cu el in teren, care petrecea mult timp la restaurantul Mioriţa 🙂 , dar când intra in teren chiar nu aveai ce să-i reprosezi, trage echipa după el, câstiga singur …

In concluzie: domnule Gavriliu, nu transforma CSM Bacău in PSD Bacău! Nu contopi funcţia de director de Club Sportiv Municipal cu cea de membru de partid! Nu ai banii lui Becali, nu poţi fi patron!

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.