Connect with us

Bacau

Bacau: Alaiul datinilor si obiceiurilor de Iarna 2010 (Foto-Video)

Published

on

In ciuda dificultăţilor financiare cu care s-au confruntat tot anul autorităţilor şi instituţiile publice locale, în cea de-a doua zi de Crăciun, în Centrul municipiului Bacau a avut loc ALAIUL DATINILOR si OBICEIURILOR DE IARNA, ajuns la cea de-a 45-a ediţie.

Mii de persoane s-au adunat în centrul Bacăului începand cu ora 11 pentru a urmări parada a sute de colindători din judeţ dar şi din alte colţuri ale ţării, care au defilat in parade ale portului popular, alaiuri de măsti, au venit cu colinde şi urături specifice.

Declarat neoficial “de criza” din cauza vremurilor pe care le traim, festivalul din acest an nu a fost cu nimic mai prejos fata de editiile anterioare, in el regasindu-se jocul măștilor, al caprei sau al urșilor din Dărmănești, județul Bacău(care au fost vedetele manifestarii din acest an).

La actuala ediţie, organizata ca si in anii trecuti de Ansamblul Folcloric “Busuiocul” si Consiliul Judetean, au participat formaţii de jocuri cu măşti din Balcani, Bereşti Tazlău, Buhoci, Dărmăneşti, Dofteana, Vultureni, Letea Veche, Lipova, Livezi, Secuieni, Zemeş Plopana şi din localităţile Corlata, judeţul Suceava, Cucuteni, judeţul Iaşi si Todireşti, judeţul Vaslui.

Bacau

Fir-ați ai naibii, domnule primar, domnilor viceprimari şi domnilor consilieri locali!

Published

on

Fir-ați ai naibii, domnule primar, domnilor viceprimari şi domnilor consilieri locali!

Fapt incredibil! La inmormântarea profesorului Florin Grapă, cetăţean de onoare al municipiului Bacău, primăria şi consiliul local n-au avut niciun reprezentant! Primarul, cei doi viceprimari (unul dintre ei, absolventul de liceu sportiv, are atribuţiile de vice suspendate de mai bine de un an, adică are atât de mult timp liber plătit din bani publici încât ar putea să mai dea şi la alţii) şi cei 21 de consilieri locali n-au putut fi desprinşi de lângă oala cu sarmale şi platoul cu salată de boeuf.

În momentul acesta, cel puțin la noi în Bacău, nu mai există empatie pentru cei din afara familiei sau a partidului. In ce hal de dezumanizare a ajuns oraşul lui Bacovia! 

E plauzibilă varianta cum că toţi indivizii amintiţi mai sus au uitat sau pur şi simplu n-au aflat pană acum că profesorul Florin Grapă a fost făcut cetăţean de onoare în anul 2013? Posibilă şi varianta aceasta, căci avem nişte politicieni locali atât de slabi încât nici măcar nu reuşesc să-şi strângă singuri câţiva fani reali care să le dea like-uri meritate pe Facebook. De fapt, administraţia locală băcăuană este plină de impostori care pretind că sunt “politicieni empatici”.

Doar că realitatea e mult mai dură. În ultima zi a anului, primarul, viceprimarii şi consilierii locali au avut de ales între oala cu sarmale şi Florin Grapă. Si ei au ales… să se îndoape!

Si vine întrebarea firească: oare cât mai valorează titlul de cetăţean de onoare a municiliului Bacău, dacă niciun reprezentant al primăriei sau al consiliului local nu a ţinut să fie prezent la funeraliile unei personalităţi ca cea a profesorului Florin Grapă?

Din păcate, mai sunt atât de puţini oameni care empatizează încât aş putea să jur că trăim de ani buni într-o ţară a Umblatorilor Albi (Serialul HBO Game of Thrones ).

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.