Connect with us

Bacau

Bacau: Alaiul datinilor si obiceiurilor de Iarna 2010 (Foto-Video)

Published

on

In ciuda dificultăţilor financiare cu care s-au confruntat tot anul autorităţilor şi instituţiile publice locale, în cea de-a doua zi de Crăciun, în Centrul municipiului Bacau a avut loc ALAIUL DATINILOR si OBICEIURILOR DE IARNA, ajuns la cea de-a 45-a ediţie.

Mii de persoane s-au adunat în centrul Bacăului începand cu ora 11 pentru a urmări parada a sute de colindători din judeţ dar şi din alte colţuri ale ţării, care au defilat in parade ale portului popular, alaiuri de măsti, au venit cu colinde şi urături specifice.

Declarat neoficial “de criza” din cauza vremurilor pe care le traim, festivalul din acest an nu a fost cu nimic mai prejos fata de editiile anterioare, in el regasindu-se jocul măștilor, al caprei sau al urșilor din Dărmănești, județul Bacău(care au fost vedetele manifestarii din acest an).

La actuala ediţie, organizata ca si in anii trecuti de Ansamblul Folcloric “Busuiocul” si Consiliul Judetean, au participat formaţii de jocuri cu măşti din Balcani, Bereşti Tazlău, Buhoci, Dărmăneşti, Dofteana, Vultureni, Letea Veche, Lipova, Livezi, Secuieni, Zemeş Plopana şi din localităţile Corlata, judeţul Suceava, Cucuteni, judeţul Iaşi si Todireşti, judeţul Vaslui.

Bacau

Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, la concursul de karate kyokushin “Moldavian Challenge Cup”

Published

on

Viceprimarul Bacăului, Liviu Miroșeanu, la concursul de karate kyokushin “Moldavian Challenge Cup”. VIDEO

Continue Reading

DIVERSE

Sport

TOP 5 VIZUALIZARI

Copyright eMedia Bacau 2010-2020. Toate drepturile rezervate. Mihai Ena.