Home » Un asteroid in forma de trabuc a trecut la un “pas” de Pamant. VIDEO

Un asteroid in forma de trabuc a trecut la un “pas” de Pamant. VIDEO

Un asteroid in forma de trabuc a trecut la 3.356.000 de km de Pamant. Din fericire, asteroidul de 50 m lungime, care ar fi putut distruge lejer o tara mai mica, si-a continuat nestingherit drumul prin spatiu.

Asteroidul, botezat GP59 are, potrivit specialistilor, o perioada de rotatie de sapte minute si jumatate, ceea ce face ca luminozitatea lui sa se schimbe o data la patru minute.

Nick James, din Chelmsford, Essex, a surprins cele mai noi imagini cu Asteroridul 2011 GP59, in care obiectul cosmic se vede cum “traverseaza” ecranul dintr-un colt in celalalt. Asteroidul a fost inregistrat cu telescop de 27,94 centimetri, la o distanta de 3.356.000 de kilometri departare, adica aproape de 10 ori distanta dintre Pamant si Luna care este de 384.400 de kilometri. Filmuletul a fost surprins la Observatorul Astronomic din Mallorca, Andalusia, Spania.

Cu toate ca asteroidul s-a aflat la o distanta foarte mica de Pamant, comparativ cu distanta obisnuita la care se situeaza de obicei astfel de obiecte cosmice fata de Terra, expertii spun ca nu a existat pericolul ca el sa loveasca Pamantul.

Pana in prezent, astronomii au reperat in jur de 3.000 de asteroizi. GP59 este de cinci ori mai mare decat ultimul asteroid care a explodat deasupra Indoneziei in octombrie 2009. Potrivit revistei New Scientist, citata de Daily Mail, asteroidul din 2009 a fost la fel de puternic ca trei bombe atomice, ceea ce face ca GP59 sa aiba forta a 15 bombe atomice.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.