Home » Sport » Tenis » Simona Halep a câștigat prima partidă la Turneul Campioanelor: 6-4, 6-2 cu Caroline Garcia

Simona Halep a câștigat prima partidă la Turneul Campioanelor: 6-4, 6-2 cu Caroline Garcia

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, în primul meci din cadrul Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Prezentarea celor doua jucatoare:

Simona Halep – Romania, 1,68 metri, 60 kg, nascuta pe 27 septembrie 1991, la Constanta – favorita numarul unu. Este jucatoare de mana dreapta, executa backhandul cu doua maini. Reverul in lung de linie este lovitura care ii place cel mai mult. Este antrenata de Darren Cahill. Conform site-ului oficial al competitiei de la Singapore, este o “jucatoare agresiva de baseline”. Vorbeste romana si engleza. Ii plac muzica, filmele si handbalul. Pastele – mancarea preferata. Orasul care ii place cel mai mult este Parisul. Turneul favorit este Roland Garros-ul. Idolii din tenis sunt Justine Henin si Roger Federer. A disputat in acest an finala de la Roland Garros (pierduta in fata Jelenei Ostapenko) si a devenit in urma cu doar doua saptamani numarul unu WTA.

Va fi participarea cu numarul patru la Turneul Campioanelor – cel mai bun rezultat: finala din 2014, pierduta in fata Serenei Williams.

A castigat de-a lungul carierei 15 turnee: 2017 – Madrid; 2016 – Madrid, Bucharest, Montreal; 2015 – Shenzhen, Dubai, Indian Wells; 2014 – Doha, Bucharest; 2013 – Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia.

Caroline Garcia – Franta, 1,77 metri, 61 kg. Nascuta pe 16 octombrie 1993 la Saint-Germain-en-Laye. Este antrenata de tatal Louis Paul Garcia. Pe mama sa o cheama Marylene. A facut mai multe sporturi cand era mica, dar a ramas la tenis pentru ca i-a placut cel mai mult. Ii place sa petreaca timpul cu familia si sa citeasca. Cea mai placuta amintire din tenis (de pana acum) este titlul de la Roland Garros din 2016, de la dublu. Este debutanta la Turneul Campioanelor. Se afla pe locul 8 la simplu si 29 la dublu.

A castigat de-a lungul timpului cinci turnee: 2017 – Wuhan, Beijing; 2016 – Strasbourg, Mallorca; 2015 – 125/Limoges; 2014 – Bogota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*