Home » Sport » Gimnastica » Sandra Izbasa – Eu vreau sa fac lucruri mari si sa fiu propriul meu idol !

Sandra Izbasa – Eu vreau sa fac lucruri mari si sa fiu propriul meu idol !

Sandra Izbasa, pe numele complet Sandra Raluca Izbasa este nascuta pe 18 Iunie 1990, la Bucuresti. Ea a început gimnastica in 1994, la vîrsta de 4 ani la clubul Steaua Bucuresti.

Primii antrenori ai ei au fost Eliza Stoica, Elena Ceampelea, Angela Cacovean, Mariana Ristea, G.Neagu, M.Vintila.

La primul concurs international a participat in anul 2003, iar in anul 2006 s-a remarcat la campionatele mondiale si europene, la Europenele de la Volos obtinand medalia de aur la sol, argint cu echipa şi bronz la bîrnă, iar la Mondialele de la Aarhus obţinînd medalia de bronz la individual compus şi argintul la bîrnă.
Anul 2007 i-a adus medaliile de argint la individual compus şi la bîrnă la Europenele de la Amsterdam şi bronzul pe echipe la Mondialul de la Stuttgart.

Cel mai bun an pare a fi insă anul 2008, cu aur la sol si echipe + bronz la bîrnă la Europenele de la Clermont-Ferrant, plusate de bronzul pe echipe şi magnifica medalie de aur la Olimpiada de la Beijing.

Sandra a fost decorata cu Ordinul “Meritul Sportiv” clasa I (27 august 2008)
In 2009 Sandra Izbaşa a suferit o ruptură de tendon ahilian şi o fractură la mînă dreaptă în cadrul unui antrenament deşfăşurat înainte de Naţionalele de Gimnastică de la Buzău.


… cînd te-ai întîlnit cu un idol ?
– Nu-mi prea place chestia asta cu idolii. Eu vreau să fac lucruri mari şi să fiu propriul meu idol. Cu mine mă întîlnesc în fiecare dimineaţă în oglindă.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*