Home » Sport » Fotbal » Galerie foto Lionel Messi

Galerie foto Lionel Messi

Lionel Andres Messi (n. 24 iunie 1987, Rosario) este un fotbalist argentinian care în prezent joacă pentru FC Barcelona în “Prima Divizie” Primera Division şi în echipa naţională de fotbal a Argentinei.

Messi este considerat drept unul dintre cei mai buni jucători din generaţia sa, primind Balonul de Aur şi fiind nominalizat la Jucătorul anului până la vârsta de 21 de ani. El a fost selectat de FIFPro cât şi de World Soccer Magazine “tânărul jucător al anului” timp de trei ani consecutiv în perioada 2003-2005. Stilul său de joc a atras comparaţii între el şi legenda fotbalului Diego Maradona. Chiar Maradona declarându-l pe Messi succesorul său.

Messi a început să joace fotbal încă de la o vârstă fragedă, potenţialul său fiind foarte repede observat de Barcelona. În 2000 Messi s-a mutat cu toată familia în Europa, plecând de la Newell s Old Boys deoarece Barcelona s-a oferit să plătească tratamentul pentru deficienţa hormonului de creştere (acum măsurând 1,69 m). Şi-a făcut debutul în La Liga în sezonul 2004-2005, fiind cel mai tânăr jucător care a jucat şi marcat un gol în campionatul Spaniei. Mari premii au urmat, după ce Barcelona a câştigat titlul în sezonul de debut al lui Messi.Sezonul în care a ieşit la suprafaţă a fost 2006-2007:a devenit titular,a marcat un hattrick în El Clasico şi a terminat cu 14 goluri în 26 de meciuri de campionat.Cel mai de succes sezon a fost 2008-2009,când Messi a marcat 38 de goluri având un rol principal în câştigarea turneelor.

Mesii a fost gholgheterul Campionatului mondial de tineret din 2005 marchând două goluri chiar în finală.La scurt timp după a devenit un membru cu drepturi depline la prima reprezentativă.În 2006 el a devenit cel mai tânăr jucator care a jucat la Campionatul Mondial şi a câştigat medalia de argint la Copa América în anul următor.La Olimpiada din Beijing el a câştigat primul trofeu cu naţionala mare ,medalia de aur cu Echipa olimpică de fotbal a Argentinei.

Messi s-a născut pe 24 iunie 1987 în Rosario,Argentina avându-i ca părinţi pe Jorge Messi care lucra într-o fabrică şi pe Celia , care era menajeră cu jumătate de normă. El are doi fraţi mai mari Rodrigo şi Matias ,dar şi o soră Maria Sol.La vârsta de cinci ani,Messi a început să joace pentru Grandiolli,un club local, antrenat de tatăl său Jorge. La 11 ani a fost diagnosticat ca având un deficit de hormon de creştere.River Plate s-a arătat interesat de el dar nu avea bani pentru a-i plăti tratamentul de 900 de dolari pe lună. Carles Rexach , directorul sportiv al Barcelonei i-a fost adus la cunoştinţă talentul lui Messi de către rudele sale din Catalonia care au reuşit astfel şă îi aranjeze o probă după care Barcelona a semnat cu el văzând cât de bine joacă,oferindu-se să îi plătească tratamentul medical dacă vrea să se mute în Spania.Familia sa s-a mutat în Europa, el în echipa de tineret a clubului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*