Home » Sport » Box » Lucian Bute, la finalele Campionatului Naţional de box de la Bacău

Lucian Bute, la finalele Campionatului Naţional de box de la Bacău

Prezent la finalele de vineri seara, campionul mondial la box profesionist Lucian Bute a declarat pentru AgerPres că i-a plăcut “echilibrul partidelor”, dar a adăugat că “talentul şi curajul etalat de unii boxeri prezenţi în competiţie trebuie neapărat triplat de multă muncă în sală pentru pregătire tehnică şi de realizarea unui cadru organizatoric mult îmbunătăţit la nivelul cluburilor, pentru a asigura o pregătire de nivel internaţional, altfel, degeaba zbaterile unor pasionaţi, degeaba talentul unor sportivi”,

Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie vede dintre noi campioni naţionali ca posibili performeri şi în boxul profesionist, “dar numai cu amendamentele enumerate”, pe C. Bejenariu, Bogdan Juratoni şi Mihai Nistor.

În ceea ce priveşte activitatea sa viitoare, Lucian Bute a declarat că urmează să plece spre Canada imediat după 1 august. “Va urma o perioadă de reacomodare cu efortul, dar şi o analiză a ceea ce am făcut în ultimul an, după care mă voi antrena la Miami, în SUA, pentru meciul programat pe 5 noiembrie împotriva americanului Kelly Pavlik. Pentru anul viitor, însă, gândurile şi speranţele sunt cele mai mari din cariera mea”, a mai spus Lucian Bute.

Pe lângă aplauzele sutelor de iubitori ai boxului prezenti in Sala Sporturilor din Bacau, “Mr. K.O.” a primit și o ditamai cupa de la primarul Romeo Stavarache.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.