Home » Sport » Box » “Box” în boxul românesc: Băcăuanii Orlando Chirvase și Mike Cioacă, umiliţi de antrenorul Marian Simion?

“Box” în boxul românesc: Băcăuanii Orlando Chirvase și Mike Cioacă, umiliţi de antrenorul Marian Simion?

Antrenorul Marian Simion este contestat puternic de pugilişti, capul răzmeriţei fiind vedeta Bogdan Juratoni, singurul reprezentant al României la Jocurile Olimpice de la Londra.

Boxerii îl acuză pe Marian ca îi bate, că le încalcă drepturile (au reclamat inclusiv faptul că nu au fost lăsaţi la Slujba de Înviere) şi că, în aceste condiţii, nu mai pot lucra cu el.

Orlando Chirvase, Bogdan Juratoni,Răzvan Andreiana și Mike Cioacă au plecat de pe nepusă masă din cantonament, după ce, spun ei, au fost umiliţi de antrenorul Marian Simion. “Marian Simion ne înjura la antrenamente. În mine a vrut să dea, dar nu a reusit, că m-am ferit. La pregătirea pe care am făcut-o cu Marian Simion nu avansam deloc”, a declarat Chirvase, la Digi Sport, completat de Juratoni: “Sunt un boxer cu multe greşeli şi am nevoie de cineva care să stea lângă mine. Tot respectul pentru el, a fost un sportiv foarte bun, dar pe mine mă ajută mai mult maestrul Napoleon“.

Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, susţine că în spatele scandalului se află, de fapt, Napoleon Gheorghe, fostul antrenor al lotului. În decembrie 2012, Doroftei l-a înlocuit pe Napoleon cu Marian Simion. „Totul pleacă de la conflictul dintre Napoleon Gheorghe şi Marian Simion. Napoleon şi-a atras sportivii de partea lui. L-a mai luat o dată pe Bogdan Juratoni din cantonament”, ne-a spus ieri şeful forului român de specialitate. Într-o primă fază, Marian Simion a încercat să ascundă faptul că pugiliştii au părăsit cantonamentul. „Ce? Au fugit sportivii? Asta e o farsă, sau ce? Cine v-a dat informaţia asta n-a vrut decât să lanseze răutăţi” afirma fostul campion mondial la amatori sâmbătă seară, pentru EVZ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*