Home » Sport » Box » Băcăuanul Mihai Nistor este primul boxer român calificat la JO de la Rio

Băcăuanul Mihai Nistor este primul boxer român calificat la JO de la Rio

Boxerul român Mihai Nistor şi antrenorul său, Relu Auraş, au adus României prima calificare la Jocurile Olimpice de la Rio în sportul cu mănuşi.

Nistor, legitimat la Ştiinţa Bacău, l-a învins, la categoria supergrea (+91 kg) pe marocanul Mohammed Arjaoui, într-o gală desfăşurată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, chiar pe terenul adversarului, la Marrakech.

Supergreul băcăuan a fost dat învingător de arbitri cu o decizie de 2-1, câştigând şase din cele opt runde ale meciului.

“Sunt foarte fericit pentru această calificare pe care mi-o doream din toată inima şi pentru care am muncit mult şi am renunţat la multe, mai ales că ea vine în urma unei decizii fără precedent luate de APB, divizia profesionistă lansată de forul amator de box, AIBA. Aceea de a-mi schimba adversarul cu un boxer din ţara gazdă a reuniunii. Dar totul s-a terminat cu bine şi am prins aripi pentru marea performanţă. Această performanţă o datorez şi colegului meu de club şi antrenamente Mihai Jitaru, care, deşi mai mic în greutate, fiind campionul la 90 de kg, a acceptat să fie sparing-partner-ul în ultimele luni de pregătire”, a declarat telefonic, pentru AGERPRES, Mihai Nistor.

În luna septembrie, Mihai Nistor se va bate pentru titlul mondial APB, cu germanul Pfeifer. El mai are contract cu divizia profesionistă a AIBA până în decembrie 2016, însă până atunci va boxa pe ringul olimpic de la Rio.

FOTO: Prosport

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*