Connect with us

Box

Băcăuanul Mihai Nistor este primul boxer român calificat la JO de la Rio

Published

on

Boxerul român Mihai Nistor şi antrenorul său, Relu Auraş, au adus României prima calificare la Jocurile Olimpice de la Rio în sportul cu mănuşi.

Nistor, legitimat la Ştiinţa Bacău, l-a învins, la categoria supergrea (+91 kg) pe marocanul Mohammed Arjaoui, într-o gală desfăşurată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, chiar pe terenul adversarului, la Marrakech.

Supergreul băcăuan a fost dat învingător de arbitri cu o decizie de 2-1, câştigând şase din cele opt runde ale meciului.

“Sunt foarte fericit pentru această calificare pe care mi-o doream din toată inima şi pentru care am muncit mult şi am renunţat la multe, mai ales că ea vine în urma unei decizii fără precedent luate de APB, divizia profesionistă lansată de forul amator de box, AIBA. Aceea de a-mi schimba adversarul cu un boxer din ţara gazdă a reuniunii. Dar totul s-a terminat cu bine şi am prins aripi pentru marea performanţă. Această performanţă o datorez şi colegului meu de club şi antrenamente Mihai Jitaru, care, deşi mai mic în greutate, fiind campionul la 90 de kg, a acceptat să fie sparing-partner-ul în ultimele luni de pregătire”, a declarat telefonic, pentru AGERPRES, Mihai Nistor.

În luna septembrie, Mihai Nistor se va bate pentru titlul mondial APB, cu germanul Pfeifer. El mai are contract cu divizia profesionistă a AIBA până în decembrie 2016, însă până atunci va boxa pe ringul olimpic de la Rio.

FOTO: Prosport

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Box

Titlul WBC la BOX: Ronald Gavril, învins din nou la puncte de David Benavidez

Published

on

Pugilistul băcăuan Ronald Gavril a fost învins din nou de americanul David Benavidez, într-un meci pentru centura WBC la categoria supermijlocie disputat la Las Vegas, informeaza News.ro.

Americanul a fost văzut câștigător de toti cei trei arbitri-judecatori, scor 119-109, 120-108 și 120-108.

Meciul de sâmbătă a fost o revansă a celui din septembrie 2017, când Ronald Gavril a fost învins la puncte de David Benavidez, tot la Las Vegas.

David Benavidez (21 de ani) are acum 20 de victorii, dintre care 17 KO, și nicio infrângere, în timp ce Ronald Gavril (31 de ani) are 18 succese, din care 14 KO, dar și trei meciuri pierdute.

Continue Reading

Box

Box: Medaliaţii Campionatului Naţional de Tineret – Bacău 2017. VIDEO

Published

on

Sala de Atletism din Bacău a găzduit, în perioada 18-23 septembrie, Campionatul Național de box pentru tineret. Bilanţul final a fost făcut astăzi, după ultima gală a competiţiei de la Bacău.

Cat. 46-49 kg / Cosmin Gârleanu (Hunedoara) b.p. Orhan Marcu (Farul Constanta);
Cat. 52 kg / Marian Schiopu (Petrolul Ploiesti) b.ab.2 Florin Balteanu (CS Tg. Jiu);
Cat. 56 kg / Dorin Doghi (U Cluj-Napoca) b.p. Valentin Velicu (CSM Braila);
Cat. 60 kg / Catalin Burcea (BC Simion) b.p. Eduard Jipeanu (CS Navodari);
Cat. 64 kg / Gabriel Dinu (Bacau) b.p. Vlad Matei (Dinamo);
Cat. 69 kg / Tayson Lubert (Dinamo) b.p. Marius Citu (Bacau);
Cat. 75 kg / Alberto Simion (Bacau) b.p. Viorel Ficiu (CS Tg. Jiu);
Cat. 81 kg / Alberto Biro (Bacau) b.ab.2 Paul Nastase (Steaua);
Cat. 91 kg / Cristian Filip (Dinamo) b.p. Michel Constantin (CSM Craiova);
Cat. +91 kg / Emanuel Mican (Dinamo) b.p. Antonius Savu (CSM Pitesti).

Continue Reading

Box

Box: Ronald Gavril a asistat la Finalele Naționalelor de Tineret de la Bacău. VIDEO

Published

on

Sâmbătă, de la ora 11.00, Ronald Gavril, cel mai titrat boxer profesionist român al momentului, a asistat la Finalele Campionatului Național de Box pentru Tineret ce s-au disputat în Sala de Atletism din Bacău.

Pe 9 septembrie, Gavril a fost foarte aproape de titlul mondial WBC la supermijlocie (76.2 kg). A făcut un meci mare cu americanul Benavidez, pe care l-a trimis la podea. Benavidez s-a ridicat însă şi a continuat lupta, iar în final a fost declarat învingător, la puncte.

Roland e legitimat la clubul marelui Floyd Mayweather jr, retras din box după a 50-a victorie în fața luptătorului UFC Conor McGregor.

Pugilistul băcăuan visează la titlul mondial de când era junior. A trecut la profesioniști de șase ani.

Ronald ‘e poreclit ‘The Thrill”, ”Fiorul”. Nici nu simți ce te lovește. Palmaresul la profesioniști: 18 victorii, 14 KO, 2 înfrângeri.

Ronald Gavril deține NABF (North American Boxing Federation). Pe când boxa în România, i se spunea Mister KO, precum lui Lucian Bute.

Boxerul, al cărui promoter îi este gigantul Floyd Mayweather, își împarte viața, cu bune și cu rele, cu frumoasa de origine română Elena Lungu, alături de care locuiește în Las Vegas și au în spate o frumoasă poveste de dragoste ce durează de mai mult de patru ani.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse