Home » Noutati » Traian Băsescu, demisie în noaptea în care fata lui cea mare, Ioana, a fost salvată de OUG-ul lui Dragnea

Traian Băsescu, demisie în noaptea în care fata lui cea mare, Ioana, a fost salvată de OUG-ul lui Dragnea

În pline proteste de stradă după adoptarea proiectului de lege privind graţierea și față de Ordonanța de modificare a Codurilor penale, Traian Basescu a anunţat, marţi noaptea, pe Facebook, că intenţionează să părăsească funcţia de preşedinte al PMP şi că va declanşa procedurile de ”predare a ştafetei”, el afirmând că şi-a atins obiectivul de a crea un partid nou care să acceadă în Parlamentul European şi în Parlamentul României.

Vestea vine la scurt timp după protestele din stradă după ce Guvernul a adoptat proiectul privind grațierea.

Traian Băsescu anunță că își dă demisia: „Pur și simplu m-am săturat”

„Sincer cred că mi-am atins obiectivul politic de a crea un partid nou şi mi-am încheiat şi misiunea politică în fruntea Partidului Mişcarea Populară.
În 2014 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul European.
La legislativele din 2016 Partidul Mişcarea Populară a reuşit să intre în Parlamentul României .
Există o osatură sănătoasă a partidului, pe care o nouă generaţie de politicieni să poate să construiască un partid puternic.
Eu consider că de azi, începând cu reluarea lucrărilor Parlamentului, mi-am încheiat mandatul în funcţia de preşedinte al PMP şi voi declanşa imediat procedurile de predare a ştafetei către cei care trebuie să preia responsabilitatea evoluţiei partidului.
Să avem zile bune”,
a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, Ioana, se numara printre cei care ar putea beneficia in urma ordonantelor adoptate marti seara tarziu de Guvern. Ea a fost acuzata anul trecut de procurorii anticoruptie de complicitate la abuz ins erviciu si complicitate la spalare de bani, in dosarul privind finantarea campaniei prezindentiale din 2009 a lui Traian Basescu.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.