Home » Noutati » Super Extra Luna 2016: Cum s-a văzut luna plină în Bacău. VIDEO

Super Extra Luna 2016: Cum s-a văzut luna plină în Bacău. VIDEO

Super Extra Luna este un fenomen spectaculos pe care oameni din toată lumea se întrec să-l imortalizeze pe tot parcursul acestei nopţi. Din păcate, condiţiile atmosferice din Bacău m-au impiedicat să filmez evenimentul in toată splendoarea lui.


Luna se afla în această noapte la cea mai mică distanţă faţă de Terra de după anul 1948 şi nu se va mai apropia de Pământ la o astfel de distanţă decât abia în 2034.

În 15 noiembrie, Luna va fi chiar printre stelele roiului Hyade împreună cu cea mai strălucitoare stea din această constelaţie, Taurus. Deasupra Lunii, pe un cer bun, se pot număra şapte stele din roiul Pleiade sau „Cloşca cu Pui”.

Faza de Lună plină intervine în momentul în care satelitul se află în cel mai apropiat punct de Pământ, astfel încât va părea mai mare. Momentul exact când va avea loc această suprapunere va fi la ora 1.22 ora României (11.22 GMT) şi va fi vizibil în întreaga lume dacă cerul va fi senin. Fiind un fenomen rar, specialiştii de la NASA l-au botezat Super Extra Luna. De fapt, SuperLuna revine la fiecare un an şi 48 de zile, dar acum va fi foarte aproape de Pământ: la doar 356.509 km de Terra, faţă de o distanţă medie de 384.400 km. Se estimează că satelitul Pământului va fi cu 30% mai luminos decât în mod normal pentru că va fi foarte aproape şi de Soare şi va primi mai multă lumină. Puteţi vedea fenomenul dintr-un loc deschis, fără copaci sau clădiri înalte.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.