Home » Noutati » Spiritul malefic din Twin Peaks se intoarce, dupa 25 de ani!

Spiritul malefic din Twin Peaks se intoarce, dupa 25 de ani!

Serialul polițist științifico-fantastic al anilor 1990 “Twin Peaks” va reveni pe micile ecrane în 2016, cu o continuare de nouă episoade regizate de David Lynch şi scrise de acesta împreună cu Mark Frost, care vor fi difuzate în Statele Unite de postul TV Showtime.

Serialul “Twin Peaks”, care a fost difuzat timp de două sezoane de postul american ABC, în 1990 şi 1991, are ca protagonist un agent FBI care investighează asasinarea unei tinere din oraşul fictiv Twin Peaks şi va reveni pe micile ecrane în 2016, cu o miniserie de nouă episoade, a anunţat postul de televiziune Showtime.

“Lumea misterioasă şi specială din Twin Peaks ne trage înapoi către ea. Suntem foarte nerăbdători. Pădurea fie cu voi”, au spus David Lynch şi Mark Frost într-o declaraţie comună.

Lynch va regiza cele nouă episoade şi va scrie şi produce miniseria alături de Mark Frost.

Acţiunea noii miniserii va avea loc în prezent şi va aborda “răspunsuri aşteptate de foarte mult timp”, potrivit unei declaraţii a postului TV Showtime, deţinut de CBS Corporation.

Serialul “Twin Peaks” consta din 2 sezoane, totalizand 29 de episoade. Fiecare episod, cu mici exceptii, se petrece intr-o singura zi. Serialul a adus o noua structura in televiziunea americana, fiecare episod incepand cu o recapitulare a evenimentelor care influenteaza scenariul episodului, continuand apoi cu genericul si muzica stranie, “Falling,” cantata de Julee Cruise. Fiecare episod se termina in suspans, introdus de obicei in ultimele secunde ale episodului. Serialul a aparut tarziu si pe DVD, cu o distanta mare intre cele 2 sezoane. Serialul incepe cu descoperirea cadavrului Laurei Palmer.

Dupa diferite intamplari ciudate, care tes o poveste complexa, cu legaturi spectaculoase intre ele si ale personajelor – un al doilea cadavru a lui Ronette Pulaski; seriful Harry S. Truman; prietena cea mai buna a Laurei, Donna Hayward, care deveni iubita motociclistului James Hurley; psihiatrul Laurei, Lawrence Jacoby; Audrey, fiica celui mai de succes om de afaceri din oras; tatal Leland Palmer si mama Sarah Palmer Laurei; verisoara Laurei, Maddy Ferguson, identica la chip cu Laura, care zapaceste din nou orasul; Shelly Johnson, amanta rebelului Bobby Briggs si sotia camionagiului Leo Johnson care a avut relatii sexuale cu Laura; maiorul Garland Briggs , tatal lui Bobby, ofiter in aviatia militara, implicat in cercetarea spatiului si a padurilor din jurul Twin Peaksului; The Giant, gigantul care ii transmite mesaje criptice lui Cooper in momente critice; MIKE, un spirit care se opune actiunilor malefice ale lui BOB

Agentul Cooper reuseste sa descifreze orginile spiritului malefic BOB si sa determine existenta celor 2 locuri mistice, dintr-o alta dimensiune, White Lodge si Black Lodge, care isi au portile in paduri. Cooper, in paralel cu Windom Earle, un genial fost partner de al lui Cooper, gasesc intrarea in Black Lodge, locul unde BOB rezida, impreuna cu alte spirite, care au chipul unor personaje existente. BOB consuma spiritul lui Earle, iar Cooper nu mai reuseste sa iasa la timp din acel spatiu, fiind ajuns de dublura sa malefica.

Serialul se termina cu Cooper in baia camerei sale de la hotel, Cooper spargand oglinda cu capul si avand in cioburile de la oglinda reflectia lui BOB, semn ca adevaratul Cooper nu a reusit sa iasa din Black Lodge, ci dublura sa malefica, cu spiritul lui BOB inauntru ei.

Articolul original, aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*