Home » Noutati » Paulownia (Arborele Printesei) creste intr-un an cati altii in zece

Paulownia (Arborele Printesei) creste intr-un an cati altii in zece

Paulownia – popular denumit Arborele Printesei, este un arbore de esenta tare, originar din China, care a fost aclimatizat la conditiile de clima din Romania, la noi in tara regasindu-se doua specii si anume Paulovnia tomentosa si Paulownia elongata.

Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestera din lume, oferind cel mai usor lemn de esenta tare, foarte rezistent dar si estetic, care este folosit la confectionarea de instrumente muzicale, mobilier de lux, iahturi si avioane usoare.

Paulownia este considerata “aluminiul lemnului” (are 33% din greutatea stejarului si 50% din greutatea pinului), este un arbore cu coroana larga si lujeri grosi, cu frunze foarte mari si flori grupate in inflorescente de dimensiuni mari, de culoare mov sau albe, parfumate. Infloreste spectaculos in perioada aprilie-mai, este rezistent la seceta si are o perioada lunga de viata, pana la 80 de ani.

Mai multe informatii despre Paulownia puteti gasi si pe site-ul, www.amenajarigradinibucuresti.ro, unde puteti sa achizitionati, atat puieti de Paulownia cat si seminte de Paulownia.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.