Home » Noutati » La îmblânzit de balene albe: O rusoaică înoată goală alături de mamifere în apele Oceanului Arctic!

La îmblânzit de balene albe: O rusoaică înoată goală alături de mamifere în apele Oceanului Arctic!

Campioană la scufundări, rusoaica Natalia Avseenko, de 36 de ani, şi-a propus să îmblânzească câteva balene albe. Cum? Ei bine, tânăra a lăsat deoparte frica şi …hainele şi a înotat goală alături de mamifere în apele Oceanului Arctic.

Natalia AvseenkoÎmblânzirea balenelor s-a petrecut în regiunea Murmansk Oblast, nord-vestul Rusiei, pe ţărmul Mării Albe, aproape de Cercul Polar, acolo unde temperatura apei este de minus 1,5 grade Celsius, scrie Daily Mail.

Majoritatea oamenilor nu ar putea supravieţui mai mult de 5 minute în ape cu temperaturi de sub zero grade, însă Natalia foloseşte tehnici de yoga pentru a putea rezista în asemenea condiţii. În plus, femeia îşi poate ţine respiraţia timp de 10 minute sub apă.

În lume, există 100.000 de balene albe, în sălbăticie.

Primele balene beluga ţinute în captivitate au fost arătate publicului în 1861, la Muzeul Barnum din New York.

Mamiferele pot fi admirate, astăzi, în parcuri acvatice din Europa, America de Nord şi Asia.

Balena albă măsoară de la trei până la cinci metri lungime şi are o greutate medie de 1,6 tone. 50% din greutatea lor este grăsime, semnificativ mai mult decât la balenele non-arctice, al căror corp este doar 20% grăsime.

Masculii sunt puţin mai mari decât femelele, potrivit wikipedia.org. Acestea au o greutate medie de 1350 kilograme, iar masculii 1500 kilograme. Se hrăneşte cu peşte, cefalopode şi crustacee.

Durata de viaţă a femelelor este de 32 de ani, iar a masculilor cam de 40 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*