Home » Noutati » Francezul Francois Delecour a câştigat, detaşat, Raliul Moldovei-Bacău

Francezul Francois Delecour a câştigat, detaşat, Raliul Moldovei-Bacău

Francezul Francois Delecour, ex-vicecampion mondial de raliuri în 1993, a câştigat ediţia din acest an a Raliului Moldovei, competiţie ce a avut loc în acest final de săptămână în judeţul Bacău, contând ca a treia etapă în Campionatul Naţional al acestui sport cu motor.

După ce în prima zi de concurs ocupa poziţia a doua în clasament, sâmbătă, experimentatul pilot, concurând pe o maşină Peugeot 297 S2000 şi avându-l coechipier pe Dominique Savignoni, s-a impus atât în cele patru probe speciale, pe trasee însumând 23,84 km, respectiv 23,12 km, desfăşurate în zona accidentată a pădurilor Hemeiuş şi Trebeş, situate în preajma municipiului Bacău, cât şi alte două derulate în împrejurimile municipiului Moineşti, pe un drum cu macadam în lungime de 26,50 km.

Francois Delecour/Dominique Savignoni, cronometraţi cu timpul de 1 h 19 min 20 sec 4/10, sunt urmaţi în clasamentul general provizoriu de echipajul ungar Gergo Szabo/Karoly Borbely (la 1 min 28 sec), care, evoluând pe un autoturism Mitsubishi EVO 10, conducea după parcursurile zilei de vineri. Sâmbătă, însă a fost în urma maşinii franceze în toate probele speciale.

Ocupând locul trei în toate cele 9 probe ale competiţiei echipajul ungar Csaba Spitzmuller/Tamas Szoke, aflat tot într-o maşină Mitsubishi EVO 10, s-a clasat pe poziţia a trei a podiumului, la 2 min 21 sec 6/10.

Campionul naţional en-titre, Valentin Porcişteanu, avându-l copilot pe Dan Dobre, concurând în această competiţie pe o maşină de împrumut, un Mitsubishi EVO 9, a termina abia pe locul cinci, la 4 min 07 sec 1/10 de învingător, fiind precedat şi de echipajul Dan Gîrtofan/Eugen Rotaru, la 2 min 43 sec 3/10.

În competiţie au luat startul 36 de echipaje, dar sâmbătă a abandonat echipajul Marcel Butuza/Mihai Lăzărescu.

În ierarhia generală a piloţilor, lider este Porcişteanu, cu 60 de puncte, urmat de Spitzmuller, 51 p, Szabo, 40 p, Gîrtofan, 39 p, etc.

Festivitatea de premiere este prevăzută a se derula în piaţa ‘Tricolorul ‘ situată în faţa Palatului Administrativ din Bacău începând cu ora 22,30, prefaţată de un concert susţinut de trupa ‘Taxi’.

Pilotul francez Francois Delecour a concurat în acest an în două etape ale Campionatului Mondial de profil, inclusiv în celebrul raliu de la Monte Carlo, reprezentând culorile României. AGERPRES

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*