Home » Noutati » Dinu Patriciu a murit din cauza unei infectii pulmonare

Dinu Patriciu a murit din cauza unei infectii pulmonare

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit, marți, într-un spital din Londra, informează Mediafax. În vârstă de 64 de ani, Dinu Patriciu suferea de mai mulți ani de cancer și își petrecea cea mai mare parte a timpului la tratament în Anglia. Omul de afaceri a murit din cauza unei infecții pulmonare, pentru care fusese spitalizat cu câteva zile înainte.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a născut în 3 august 1950, la București şi a avut afaceri în domeniul petrolier, bancar și imobiliar.

În anul 1990, Dinu Patriciu a devenit membru fondator al PNL. În legislatura 1990-1992, a fost ales ca deputat de Timiș pe listele PNL. A făcut parte din Comisia pentru administrație centrală și locală, amenajarea teritoriului și urbanism și din Comisia pentru echilibru ecologic și protecția mediului.

În legislatura 1992-1996, Dinu Patriciu a fost ales ca deputat de Dâmbovița pe listele Convenției Democrate Române. A fost lider al Grupului parlamentar al Partidului Liberal 1993 și al Partidului Alianței Civice (octombrie 1992 – decembrie 1994) și a făcut parte din Comisia pentru administrație publică, amenajarea teritoriului și echilibru ecologic (până în noiembrie 1995) și din Comisia pentru buget, finanțe și bănci (din noiembrie 1995).

În 1996, Patriciu a candidat la funcția de primar general al municipiului București, ca reprezentant al PL ’93.

Dinu Patriciu a fost deputat şi în legislatura 2000-2004, fiind ales ca reprezentant al PNL. A făcut parte din Comisia pentru industrii și servicii până la data de 18 iunie 2003, când a demisionat din calitatea de membru al Parlamantului României pe motiv de incompatibilitate și a fost înlocuit de către Adrian Emanuil Semcu.

Dinu Patriciu s-a retras în anul 2003 din Parlament și din viața politică activă pentru a se putea dedica afacerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*