Home » Noutati » Cele mai frumoase locuri şi peisaje din lume. FOTO

Cele mai frumoase locuri şi peisaje din lume. FOTO

Site-ul The Cool Hunter a realizat o serie de galerii foto cu locuri deosebite şi peisaje spectaculoase din toată lumea.

Muntele-Roraima
Muntele Roraima (2.810 m) este cel mai înalt din lanţul muntos Pakaraima din America de Sud. Muntele marchează graniţa a trei ţări: Venezuela, Brazilia şi Guyana. Roraima a fost descoperit în anul 1596 de către exploratorul britanic Sir Walter Raleigh. Muntele a inspirat multe dintre legendele şi miturile indienilor Pemon şi Kapon, filmul Avatar, cartea lui sir Arthur Conan Doyle si a aprins imaginatia a sute de exploratori si temerari.Muntele Roraima (de asemenea cunoscut ca Roraima tepui sau Roraima Cerro în spaniola, si Monte Roraima în portugheza), este cea mai mare formatiune de acest gen de pe platoul din America de Sud, facand parte din lantul muntos Pakaraima descris pentru prima data de catre exploratorul englez Sir Walter Raleigh în 1596, cu o suprafata neteda ca un platou in varf de 31 de km patrati si aparat de stanci de peste 400 metri inaltime pe toate laturile.
Festivalul-lampioanelor-zburatoare
Festivalul lampioanelor zburătoare este o tradiţie care se găseşte la unele culturi asiatice. Lumânările sunt montate pe o bază din bambus şi învăluite în hârtie de orez. Când lumânarea este aprinsă, flacăra încălzeşte aerul din interiorul lampionului coborându-i astfel densitatea, ceea ce face ca aceasta să se ridice în aer.În China antică, lampioanele zburătoare erau folosite în strategia de război. Ele au fost inventate de un strateg militar, Zhuge Liang. Mai târziu, bărbatul a primit şi numele Kongming
Ben-Bulben
Ben Bulben din Irlanda face parte din Munţii Dartry. Este o structură protejată de lege, foarte apreciată de alpinişti.
Cascada-Multnomah
Cascada Multnomah din Statele Unite are două căderi de apă, cea mai înaltă – 165 de metri, iar ce-a de-a doua – 21 de metri. Multnomah este cea mai înaltă cascadă din statul Oregon.
Cascada-Seljalandsfoss
Cascada Seljalandsfoss de pe coasta de sud a Islandei. La 120 km in estul Reykjavik se găseşte Seljalandsfoss, una dintre cele mai cunoscute cascade din Islanda. Are aproximativ 60 de metri înălţime şi cu siguranţă taie respiraţia celor ce ajung acolo.
regiunea-Alentajo
Şosea din regiunea Alentajo din Portugalia
orasul petra
Oraşul Petra din Iordania are circa 2.600 de ani
Ghetarul-Skaftafellsjokull
Gheţarul Skaftafellsjökull se află în Parcul Naţional Skaftafell din sudul Islandei, deschis în 1967. În 40 de ani, suprafaţa parcului s-a dublat ajungând astăzi la 4.807 km2 . Peisajele sunt asemănătoare cu ceea ce se poate vedea în Munţii Alpi.
Coyotte-Buttes
Coyotte Buttes sunt o secţiune din Canionul Paria din sudul statului Utah şi nordul şi centrul Arizonei. Locul este împărţit în două zone: Coyotte Buttes de Nord şi Coyotte Buttes de Sud. Cine doreşte să viziteze ciudatele formaţiuni, trebuie să obţin un permis special pentru alpinism în zona respectivă.
Cascada-Baatara-Gorge
Cascada Baatara Gorge este situată în Tannourine, Liban. Apa are o cădere de 225 de metri în bazinul Baatara Pothole, format într-o peşteră care datează din perioada Jurasicului. Cascada Baatara a fost descoperită în 1952 de către biospeologul francez Henri Coiffait. Peştera mai este cunoscută şi sub denumirea de “prăpastia celor trei poduri” (“Gouffre des Trois Ponts”).
Cascada-Perlelor
Cascada Perlelor se află în Jiuzhaigou, China la o altitudine de 2.433 de metri. Cascada are o lăţime de 162,5 metri, iar apa are o cădere 40 de metri.
Pesterile-de-marmura-din-Chile
Peşterile de marmură din Chile, considerate cele mai frumoase din lume.
Riomaggiore
Riomaggiore (Italia) este prima dintre cele 5 aşezări ce formează Parcul naţional Cinque Terre – patrimoniu UNESCO.
Alesund-Birdseye
Oraşul Alesund Birdseye din Norvegia. Arhitectura sa uimitoare se datoreaza faptului ca intreg orasul a fost reconstruit dupa un incendiu distructiv care a ruinnat peste 850 de structuri in Alesund.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*