Connect with us

Cele mai bune remedii sau alimente care te vor scăpa de arsurile stomacale

Published

on

Migdalele sunt recomandate în caz de ulcer gastric și gastrite hiperacide, deoarece uleiul gras pe care îl conțin formează o peliculă de protecție pe peretele stomacului și neutralizează aciditatea în exces. Durerile și arsurile stomacale se reduc simțitor după consumarea câtorva sâmburi. În caz de ulcer, este recomandat să mănânci câ­te 10-15 sâmburi zdrobiți de câte două ori pe zi. Un preparat util în astfel de cazuri este și un amestec din 30 de sâmburi de migdale dulci zdrobiți, o lingură de lapte și o linguriță de smântână.

Un leac mai puțin cunoscut este planta numită busuiocul cerbilor. Uleiul esențial extras din ea are proprietăți antiseptice, antispastice, combate gazele intestinale și hiperaciditatea. Este utilă în gastrite și în dispepsii. Părțile aeriene ale plantei se recomandă în perioada înfloririi. Se face infuzie dintr-o linguriță de plantă la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi, după mesele principale. Se poate prepara și o tinctură din 10 grame de plantă la 100 ml alcool de 70°. Se lasă la macerat timp de opt zile. Se strecoară și se pune într-o sticluță închisă la culoare. Se iau câte 40-50 de picături pe zi în puțină apă, după mesele principale.

Gălbenelele sunt folosite ca adjuvant în tratamentul ulcerului gastric în fază incipientă. Calmează atât colicile, cât și arsurile stomacale. Se face infuzie dintr-o linguriță de flori la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Avantajul este că nu prezintă contraindicații și nici restricții în ceea ce privește administrarea altor medicamente.
Extractele apoase din flori de salcâm au o reacție slab alcalină, ceea ce înseamnă că au un efect de neutralizare a acidității în exces. Pot fi utilizate și în răceli, la persoanele care nu suportă medicamente care irită stomacul. Se utilizează numai florile uscate fără codiță. Se face infuzie dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă, din care se beau două-trei căni pe zi.

Contrar unei păreri foarte răspândite că ar mări aciditatea stomacală prin conținutul ridicat de acid citric, lămâia are un efect contrar: crește alcalinitatea, căci acidul citric este oxidat în cursul digestiei şi se transformă în carbonat și bicarbonat de calciu, care protejează stomacul. Deci, nu renunța la consumul de lămâi dacă ai gastrită hiperacidă. Totuși, nu le consuma pe stomacul gol. Sucul de varză albă este eficient nu numai în ulcerele gastrice și duodenale, ci și în cel peptic. Are și efect antiseptic, care combate și Helicobacter pyllori, bacteria “vinovată” de multe cazuri de gastrită hiperacidă. Cura se face cu câte un pahar de suc pe zi, care se bea între mese.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

eXtrasport

Martina Hingis s-a măritat a doua oară, după ce s-a despărţit de soţul pe care îl bătea

Published

on

Martina Hingis, la a doua căsătorie

Fosta jucătoare elveţiană de tenis Martina Hingis s-a căsătorit, sâmbătă, cu medicul Harald Leemann, scrie News.ro.

Pentru Martina Hingis a fost a doua căsătorie, după ce în 2010 s-a măritat cu un sportiv, săritorul peste obstacole Thibault Hutin. S-au despărţit în 2013, iar la procesul de divorţ el a acuzat-o că l-a bătut. Hutin a depus chiar plângere la poliţie, precizând că a fost bătut de Martina şi de mama ei, după ce a prins-o pe fosta campioană cu un alt bărbat

În vârstă de 37 de ani, Martina şi Harald (38 de ani) formează un cuplu din 2016, când s-au cunoscut la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Nunta a avut loc în staţiunea Bad Ragaz, în prezenţa a 140 de invitaţi.

Hingis, fost număr 1 mondial, s-a retras din activitate în 2017, după ce a câştigat 43 de titluri WTA la simplu şi 64 la dublu.

Foto: Instagram Martina Hingis

Continue Reading

Video

BOLOGNA 2018 – 15 IULIE

Published

on

BOLOGNA 2018 – 15 IULIE

Continue Reading

Video

✈ Blue Air: Bologna – Bacau (2018) ✈

Published

on

✈ Blue Air: Bologna – Bacau (2018) ✈

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse