Home » Muzica » Sarah Brightman » Sarah Brightman, 30 de milioane de euro ca sa ajunga in spatiu

Sarah Brightman, 30 de milioane de euro ca sa ajunga in spatiu

Sarah Brightman va fi următorul turist spaţial care va ajunge la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), în 2014 sau 2015, după ce va urma un curs de pregătire ce va dura şase luni, informează dailymail.co.uk.

Ea va ajunge pe ISS la bordul unei capsule Soyuz, voiajul urmând să dureze între 10 zile şi două săptămâni.

Surse din industria spaţială rusă spun că Brightman, care este soprana cel mai bine vândută din lume şi are o avere de 30 de milioane de lire sterline (37,3 milioane de euro), a vizitat Rusia în iulie şi a primit aprobarea unei comisii medicale pentru a-şi începe pregătirea la Centrul pentru antrenamentul cosmonauţilor din Rusia.

Nu se ştie cât va plăti Sarah Brightman pentru această vacanţă spaţială, însă, în 2009, miliardarul canadian Guy Laliberté a achitat pentru un astfel de sejur suma de 35 de milioane de dolari.

Primul turist care a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniană Anousheh Ansari (2006), americanul de origine maghiară Charles Simonyi (2007), americanul Richard Garriott (2008) şi canadianul Guy Laliberté (2009), fondatorul Cirque du Soleil. Charles Simonyi, unul dintre pionierii gigantului american Microsoft, a intrat în istorie ca fiind primul om care nu este de profesie astronaut, dar care a reuşit să participe la două misiuni spaţiale, ultimul său sejur în spaţiu având loc în martie 2009.

În vârstă de 52 de ani, Sarah Brightman este o apreciată soprană, compozitoare, actriţă şi dansatoare britanică, care a vândut peste 30 de milioane de discuri în lumea întreagă. Duetul ei cu tenorul italian Andrea Bocelli “Time to Say Goodbye”, lansat în 1998, a devenit cel mai rapid vândut single din toate timpurile în Germania şi s-a vândut pe plan mondial în 12 milioane de copii.

Sarah Brightman este singurul artist care a fost invitat de două ori pentru a cânta la Jocurile Olimpice – prima dată în 1992, la Olimpiada de la Barcelona, unde a cântat “Amigos Para Siempre”, cu tenorul spaniol Jose Carreras, şi a doua oară, şaisprezece ani mai târziu, la Beijing, unde a interpretat alături de cântăreţul chinez Liu Huan piesa “You and Me”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*