Home » Biografii » Biografii: Sarah Brightman

Biografii: Sarah Brightman

Sarah Brightman s-a născut pe 14 august 1960 în Berkhamsted, Anglia, si este o soprană, actriţă şi dansatoare, care exceleaza intr-un gen de muzică clasică numit crossover.

Sarah-Brightman-BIO_14Ea a cântat în engleză, spaniolă, franceză, latină, germană, italiană, hindi şi mandarină. A primit 160 de discuri de aur şi de platină în 34 de ţări şi este singurul artist din lume care a ocupat locul 1 în Billboard destinat muzicii clasice şi simultan in Dance.
Printre realizarile sale se numără, si faptul ca a fost cel mai bine vandut artist clasic al secolului şi ocupa un loc in Guinness World Record pentru Time To Say Goodbye . Brightman s-a impus ca cea mai vanduta -soprana din toate timpurile,ajungand la nivel mondial cu vanzari de peste 26 milioane de albume si peste două milioane de DVD-uri.

La 12 ani a primit primul sau rol in musicalul “London’s West End”, iar mai tarziu a devenit membra a trupelor de dans Pan’s People si Hot Gossip.

In 1978 si-a lansat primul single intitulat “I lost my heart to a starship trooper”, care a devenit imediat un hit. In 1981 isi incearca norocul si obtine un rol in musicalul “Cats”, unde de altfel il cunoaste pe Andrew Lloyd Webber care mai tarziu ii devine sot. Vocea de soprana a acesteia il inspira pe Webber sa compuna prima sa piesa clasica “Requiem”, care ii aduce si o nominalizare la premiile Grammy. Rolul Cristinei Daae din “Fantoma de la opera” a fost scris special pentru Sarah Brightman.

Sarah Brightman a devenit cunoscuta pe scenele marilor teatre din Londra gratie vocii sale. In 1990 divorteaza de Andrew Llyoyd Webber si se reorienteaza spre o cariera solo. In 1991 il cunoaste pe producatorul Frank Peterson lucru care a condus la aparitia unor albume ca si Dive (1993), Fly (1995), Time to say goodbye (1997), Eden (1998), La luna (2000), Harem (2003) si Symphony (2008).

Debutul in cinematografie il face gratie rolului din Repo! The Genetic Opera (2008) unde o interpreteaza pe Blind Mag, film care l-a avut ca si regizor pe Darren Lynn Bousman.

La 3 august 2009, a plecat intr-un nou turneu în Mexic şi America Latină. A participat pe data de de 2 octombrie, la Festivalul International din Chihuahua şi a terminat într-un concert desfasurat în site-ul arheologic de la Chichen Itza, ca o recunoaştere a acestor vestigii ce reprezinta o noua minune a lumii . În prezent, pieţele cele mai bune pentru muzica cantata de Brightman sunt (in ordinea importantei): Canada, Japonia, China, SUA, Mexic, Brazilia şi Germania.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.