Home » Muzica » Moartea solistei Dolores O’Riordan (The Cranberries) este „inexplicabilă”

Moartea solistei Dolores O’Riordan (The Cranberries) este „inexplicabilă”

Dolores O’Riordan, solista de la The Cranberries, care a fost găsită moartă într-o cameră de hotel din Londra, traversa o perioadă extrem de grea şi era depresivă, potrivit prietenilor apropiaţi, relatează Daily Mail.

Decesul solistei trupei irlandeze The Cranberries este tratat, momentan, de poliţia londoneză drept „inexplicabil”.

Un comunicat al Metropolitan Police a confirmat informaţia şi a anunţat că trupul neînsufleţit al artistei a fost găsit în hotelul Park Lane.

Muzicienii au început să îşi exprime regretul şi să aducă omagii cântăreţei pe reţelele de socializare. Printre ei, irlandezul Hozier, care s-a declarat „şocat şi întristat”, membrii trupei Duran Duran, Kodaline, Jim Corr, membru al grupului irlandez The Corrs, şi actorul şi prezentatorul de televiziune James Corden.

Actorul şi cântăreţul Josh Groban s-a alăturat celor care deplâng moartea artistei: „Am adorat mereu vocea şi cântecele ei”.

Dolores O’Riordan, originară din comitatul irlandez Limerick, a devenit o artistă apreciată pe plan internaţional, după ce a început să cânte alături de trupa The Cranberries, la vârsta de 18 ani.

Trupa The Cranberries, una dintre cele mai populare formaţii rock din anii 1990, a lansat şase albume de studio, care s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial. Printre cele mai cunoscute single-uri ale formaţiei irlandeze se află piese precum „Linger”, „Dreams”, „Zombie”, „Ode to My Family”, „Ridiculous Thoughts”, „Salvation”, „Free to Decide” şi „Promises”.

O’Riordan s-a despărţit, în 2014, de soţul ei, Don Burton, cu care a fost împreună timp de 20 de ani. Ea şi Burton, fostul manager de turneu al trupei Duran Duran, au avut trei copii.

Cântăreaţa suferea de tulburare bipolară. Ea a concertat la Bucureşti, alături de The Cranberries, de două ori, în 2010 şi 2012.

De altfel, artista a vorbit deschis despre multiplele probleme psihice de care suferea şi chiar a dezvăluit că a încercat să se sinucidă în 2013.

Solista a fost diagnosticată în 2015 cu tulburare bipolară, dar s-a luptat și cu alcoolismul, tulburări alimentare iar în copilărie a fost abuzată, menționează sursa citată.

Dolores O’Riordan a fost cea care a scris “Zombie”, una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei The Cranberries.

În 2003, trupa s-a destrămat şi Dolores a lansat două albume solo. Formaţia The Cranberries s-a reunit şase ani mai târziu, iar anul trecut a lansat un album acustic pe care urma să îl promoveze într-un turneu. Mai multe concerte au fost însă anulate din cauza problemelor cu spatele de care suferea solista.

Artista lasă în urmă trei fiice – cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*