Home » Muzica » Lupus, boala din cauza careia Selena Gomez se retrage din industria muzicala

Lupus, boala din cauza careia Selena Gomez se retrage din industria muzicala

selena-gomez-retragere4Cântăreaţa Selena Gomez, în vârstă de 24 de ani, a făcut publică decizia ei de a se retrage o perioadă din industria muzicală chiar în timpul turneului său mondial “Revival”, la un an după ce a anunţat că a fost diagnosticată cu lupus, scrie gandul.info.

“Am descoperit că anxietatea, atacurile de panică şi depresia pot fi manifestări ale lupus-ului. Vreau să fiu proactivă şi să mă îngrijesc de propria mea sănătate şi fericire şi m-am decis că cea mai bună variantă este să mă retrag o perioadă”, a spus Gomez.

Cântăreaţa nu a precizat în ce moment se va retrage sau ce se va întâmpla cu concertele programate pentru turneul mondial, ce sunt fixate pentru ţări din Europa şi America de Sud.

Lupus este o boală autoimună care poate distruge organismul şi afectează aproximativ 1,5 milioane de americani, potrivit fundaţiei Lupus Foundation of America.

Principalele simptome ale acestei afecţiuni sunt durerile articulare, febra, starea de oboseală de cele mai multe ori de intensitate extremă, dureri musculare în lipsa efortului fizic, leziuni roşiatice persistente pe zonele fotoexpuse sau ulceraţii bucale care nu se vindecă.

Deşi cauzele lupusului nu sunt cunoscute cu precizie, numărul mai mare de cazuri la femei decât la bărbaţi poate indica faptul că boala este declanşată de anumiţi hormoni, pe lângă o predispoziţie genetică. În plus, există o serie de factori de mediu care stimulează declanşarea bolii, precum: stresul, expunerea la lumina ultravioletă, de obicei la lumina soarelui, şi fumatul.

FOTO: Facebook

 

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.