Home » Muzica » George Michael a murit la doar 53 de ani, în noaptea de Crăciun

George Michael a murit la doar 53 de ani, în noaptea de Crăciun

Cântăreţul George Michael a murit duminică seară, la vârsta de 53 de ani, în ziua de Crăciun, a anunţat impresarul său. Ambulanța a sosit la casa cântărețului și a constatat moartea lui la ora 15:42 (ora României).

Surse apropiate lui George Michael afirmă că superstarul a murit în somn, fără dureri, din cauza unei insuficienţe cardiace, informează site-ul american TMZ. Informaţia a fost confirmată şi de impresarul său, potrivit The Guardian.

Mesajele de condoleanţe din partea artiştilor şi vedetelor au împânzit reţelele de socializare după vestea că George Michael a murit.
Cântăreţul Bryan Adams a scris pe Twitter: “Nu-mi vine să cred! Un cântăreţ uimitor şi fiinţă umană deosebită, prea tânăr să plece dintre noi”.
Realizatoarea de televiziune şi comedianta Ellen DeGeneres a spus că George Michael a fost „un talent nemaipomenit. Sunt extrem de tristă.”
Actorul Ryan Reynolds şi-a exprimat la rândul său regretul scriind pe Twitter că „Michael a fost un suflet blând”.
Robbie Williams a scris un mesaj emoţionant: “O, Doamne, nu…Te iubesc, George. Odihneşte-te în pace!”
Fostul supermodel Linda Evangelista, care a apărut în videoclipurile “Freedom ’90” şi “Too Funky”, semnate George Michael, a publicat pe contul de Twitter o fotografie alb-negru în care apare alături de superstar şi a scris: “Am inima frântă. Sunt devastată! Să te odihneşti în pace, iubit Georgy!”
“Adio, prietene! Alt artist mare ne părăseşte. Poate anul 2016 să se încheie cât mai repede?”, a scris Madonna pe Twitter.

Într-un comunicat de presă, agentul cântărețului a anunțat: „Cu mare tristețe vă confirmăm faptul că mult iubitul fiu, frate și prieten George a murit în liniște, în casa sa, în perioada Crăciunului. Familia face apel la decență în aceste momente dificile. Nu vor mai exista alte comentarii”.George Michael, al cărui nume real a fost Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie 1963 la Londra şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.

George Michael a devenit cunoscut după ce a înfiinţat duoul pop Wham!, alături de colegul lui de şcoală Andrew Ridgeley. Şi-a construit apoi o carieră solo impresionantă şi a lansat albume de mare succes, inclusiv materialele discografice „Faith” şi „Listen Without Prejudice Vol.1”.

„Listen Without Prejudice Vol.1” a depăşit vânzările realizate de albumul ”Faith” în Marea Britanie, dar, în pofida acestui succes, George Michael a pierdut un proces cu casa de discuri Sony, pe care artistul îl iniţiase deoarece nu era mulţumit de campania de promovare a acestui material discografic.

George Michael a avut şapte piese care au ajuns pe primul loc în topul din Marea Britanie, iar printre cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără cântece precum „Careless Whisper” şi ”Faith”.

Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu două premii Grammy şi trei Brit Awards.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*