Home » Muzica » Clasica » Primul spectacol „La Boheme”: Angela Gheorghiu, aplaudată la scenă deschisă de către Franco Zeffirelli!

Primul spectacol „La Boheme”: Angela Gheorghiu, aplaudată la scenă deschisă de către Franco Zeffirelli!

Soprana Angela Gheorghiu a fost aplaudată, miercuri seară, la Teatro alla Scala, de către regizorul spectacolului aniversar „La Boheme”, Franco Zeffirelli, spectacol în care artista româncă a jucat. Angla Gheorghiu mai are încă trei spectacole, pe 1, 4 şi 8 octombrie, piese la care toate biletele au fost deja vândute, scrie Mediafax.

“La Boheme” face parte din seria spectacolelor de celebrare a 20 de ani de carieră internaţională a Angelei Gheorghiu pe marile scene ale lumii.

Soprana Angela Gheorghiu va fi distinsă, pe 25 octombrie, de Regele Mihai cu decoraţia “Nihil Sine Deo”, ce este acordată personalităţilor marcante, care au realizat performanţe de înalt nivel.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un “superstar” al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu “Boema” de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câştigat şi în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul “Steaua României” în grad de Comandor.

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, este un regizor italian şi producător de film şi televiziune. Zeffirelli este şi un apreciat regizor de operă şi a fost membru al Senatului italian în perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia.

Franco Zeffirelli a debutat ca asistent al regizorului Luchino Visconti şi a devenit cunoscut în 1968, graţie lungmetrajului “Romeo şi Julieta”, care a primit patru nominalizări la premiile Oscar, însă mai ales graţie lungmetrajului din 1967 “Îmblânzirea scorpiei” – cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton în rolurile principale. Totodată, miniseria de televiziune “Iisus din Nazareth”, cu actorul Robert Powell în rolul principal, a devenit celebră în lumea întreagă şi este difuzată în continuare de posturi TV din multe ţări în perioada sărbătorii pascale.

Franco Zeffirelli regizează piese de teatru, lungmetraje şi spectacole de teatru şi de operă de peste 60 de ani. Acesta este şi primul cetăţean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*