Connect with us

Clasica

Angela Gheorghiu şi-a lansat noul album de colinde, “Guardian Angel”

Published

on

Angela Gheorghiu a lansat un album dedicat sarbatorilor de Craciun, pe care sunt incluse 11 dintre cele mai cunoscute colinde internationale.

Pentru cateva piese de pe acest inedit album, intitulat “Guardian Angel”, celebra soprana a ales si duete inedite: cu Loredana, dar si cu fiica sa, Ioana Dan.

Lansarea a avut loc la Teatrul National din Bucuresti. Iar, la eveniment, Angela Gheorghiu a interpretat si cateva dintre colindele de pe noul CD – “Silent Night”, “White Christmas”, dar si “O, Tannenbaum”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Clasica

Amelia Brightman si Narcis Iustin Ianău vor cânta la concertul Gregorian

Published

on

Amelia Brightman, sora mai tânără a celebrei soprane de classical crossover, Sarah Brightman, soseşte la Bucureşti cu prilejul concertului Gregorian, proiect din care artista face parte.

Sarah Brightman a cântat alături de nemţii de la Gregorian imediat după divorţul de Lloyd Webber, reluându-şi cariera muzicală cu fostul producăt Enigma, Frank Peterson, de data aceasta ca un artist de clasic crossover, conform unui comunicat de presă. Sarah Brightman este printre cei mai proeminenţi interpreţi sau artişti ai genului, cu vânzări la nivel mondial de peste 30 de milioane de discuri şi două milioane de DVD-uri.

Alături de Amelia va mai urca pe scenă şi Narcis Iustin Ianău, finalistul primului sezon al show-ului “Românii au talent”, acesta fiind primul concert GREGORIAN din România şi ultimul, totodată, pentru o lungă perioada de timp. Frank Peterson a decis ca acest proiect să ia o pauză pe termen nelimitat, sperând să revină cu ceva şi mai atractiv în viitor.

[box type=”shadow” align=”aligncenter” ]DESPRE GREGORIAN

Amelia-BrightmanCunoscutul producător Frank Peterson, partenerul lui Michael Creţu în proiectul Enigma, a fost cel care a dat viaţă celor de la GREGORIAN. A fost nevoie de multă inspiraţie şi fler pentru a alege toate piesele pentru un proiect ca GREGORIAN. Nu orice cântec este potrivit pentru sunetul corului gregorian. Din fericire, imensul bagaj muzical al lui Peterson şi creativitatea acestuia au fost ceea ce GREGORIAN avea nevoie ca succesul să fie garantat. Cum ne explicăm că în repertoriul GREGORIAN putem ascula o baladă semnată de Eurythmics alături de o piesă pop Tears For Fears? Sau un cântec Peter Gabriel şi o secvenţă rock Lenny Kravitz sau Metallica, Rammstein? Cu GREGORIAN, toate piesele selectate se potrivesc milimetric şi formează un întreg ce transmite un anume mesaj, teleportând ascultătorul într-o lume apusă, cea a suntelor muzicii gregoriene.
Muzica gregoriană, denumită şi cânt gregorian, este un stil muzical liturgic utilizat în cultul creştin catolic, cu inspiraţie din muzica primelor generaţii de creştini de pe teritoriul Imperiului Român de Apus, muzica gregoriană dezvoltându-se în perioada secolelor VI–XI. Numele de “gregorian” provine de la cel al papei Grigore I cel Mare (pontif al Romei între anii 590-604).

Peterson avea dorinţa de a forma un grup care să combine armoniile muzicii pop cu muzica corală dinainte de 1991. El era deja un fan al sonorităţilor medievale, având un imens succes alături de Michael Creţu prin intermediul proiectului ENIGMA, de la începutul anilor ’90. Succesul din clasamentele internaţionale şi numeroasele premii, cele 9 albume şi 5 DVD-uri în 7 ani au dovedit că Peterson a avut dreptate. Mai mult de 4 milioane de albume Gregorian şi-au găsit fanii în toată Europa, dar şi în Asia, Africa de sud şi de curând Statele Unite ale Americii.

“Cu ani în urmă am vizitat mănăstirea Escorial Royal, din Spania. Înainte să intru în lăcaşul de cult, ascultam muzică rock pe walkman. Imediat ce deschid uşa aud nişte sunete care m-au atras instant: corul mănăstirii interpreta cu cânt gregorian. Totul în capul meu s-a combinat, muzica rock din căştile mele cu acele sonorităţi bisericeşti şi aşa mi-a venit ideea”, a declarat Peterson, un producător inventator şi descoperitor, în acelaşi timp.[/box]

Continue Reading

Clasica

Soprana Angela Gheorghiu va primi European Cultural Award

Published

on

Celebra soprană româncă Angela Gheorghiu va fi distinsă cu premiul European Cultural Award 2015.

European Cultural Awards sunt acordate de Fundația Europeană pentru Cultură Pro Europe, în cooperare cu Fundația Frauenkirche, Dresda. Ceremonia de gală va fi organizată pe 2 octombrie, la Dresda, în Frauenkirche.

Continue Reading

Clasica

Un nou album de colinde: Angela Gheorghiu – Guardian Angel

Published

on

Soprana Angela Gheorghiu lansează un nou album de colinde ”€œGuardian Angel”, după succesul pe care l-a avut anul trecut cu albumul de colinde românești, ”€œO, ce veste minunată!”, premiat cu Discul de Aur pentru vânzări record în mai puțin de două săptămâni de la lansare.

Noul album al celebrei soprane conţine 11 dintre cele mai cunoscute colinde internaţionale, printre care “Silent Night”, “White Christmas”, “O, Tannenbaum”, “I’ll Be Home For Christmas”, piesa interpretată împreună cu Loredana şi “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”, duet cu Ioana Dan, fiica Angelei Gheorghiu.

Albumul Angela Gheorghiu – “Guardian Angel” poate fi deja cumpărat din hypermaketuri şi magazinele de specialitate din toată ţara.

Continue Reading

BACAU

SPORT

Facebook

diverse

diverse