Home » Diverse » Sanatate » Tratamente noi pentru hepatita C: Au fost lansate două medicamente care dublează rata de vindecare

Tratamente noi pentru hepatita C: Au fost lansate două medicamente care dublează rata de vindecare

Bolnavii de hepatita C pot spera la vindecare. În România au fost lansate două medicamente care dublează rata de vindecare, în combinație cu vechile tratamente. În emisiunea „B1, viața e frumoasă” de marți, Mihai Jurcă a discutat cu medicii Mihai Voiculescu și Mariana Mihăilă, de la Institutul Fundeni, despre tratamentele noi pentru purtătorii virusului hepatita C.

„Este vorba despre o familie de medicamente care blochează proteaza virusului hepatita C- Boceprevir și Telaprevir, care se adminstrează zilnic, câtre trei tablete, în asociere cu Interferon și Ribavirină. Din totalul de o mie, România a primit 200 de doze”, a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, șef Clinica de Medicină Internă, de la Institutul Fundeni.

Compania farmaceutică Merck a lansat pe piață medicamentul Boceprevir, care are în spate 15 ani de cercetări, acesta fiind pe deplin veriificat și testat. De asemenea, Vertex Pharmaceuticals a lansat un alt medicament, Telaprevir, care blochează enzima care permite virusului hepatitei C să se reproducă.

Noile medicamente aduc virusul la un nivel aproape nedetectabil după o jumătate de an, iar pacienții cu o formă mai avansată de boală trebuie să facă tratamentul timp de opt luni.

Hepatita C se transmite pe cale sexuală, prin transfuzii de sânge, sau prin metode de tratament stomatologice.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.